Σύσκεψη για τα προβλήματα των ανέργων, από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ Reviewed by Momizat on .  Σύσκεψη για το κρίσιμο θέμα της ανεργίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Τη σύσκεψη κάλεσαν τα εργατικά  Σύσκεψη για το κρίσιμο θέμα της ανεργίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Τη σύσκεψη κάλεσαν τα εργατικά Rating: 0

Σύσκεψη για τα προβλήματα των ανέργων, από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ

Σύσκεψη για τα προβλήματα των ανέργων, από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ

 Σύσκεψη για το κρίσιμο θέμα της ανεργίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων. Τη σύσκεψη κάλεσαν τα εργατικά σωματεία που είναι στο πλευρό του ΠΑΜΕ, των Αυτοαπασχολούμενων που είναι στην ΠΑΣΕΒΕ, του Συλλόγου Γυναικών, των αγροτικών συλλόγων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ , με στόχο να αποτελέσει βασικό προσανατολισμό στη δουλειά των σωματείων. Για να μην περιορίζεται αυτή μόνο σε ορισμένες πρωτοβουλίες αλλά να αναδείξει ουσιαστικά  τα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Κατσίβελο  πρόεδρο του σωματείου Λογιστών που τόνισε ανάμεσα στα άλλα τα παρακάτω:

pame1Χρειάζεται μέτρα  κατά κλάδο, κατά γειτονιά, με κινητοποίηση δυνάμεων και διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης , γιατί το πρόβλημα της ανεργίας είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό ακριβώς δεν πρέπει να χάνεται η επαφή των ανέργων με τα σωματεία. Αφορά επίσης τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, όπως επίσης αφορά και τους συνταξιούχους που με την πενιχρή τους σύνταξη βοηθούν τα άνεργα παιδιά τους.

Έγκαιρα είδαμε το ζήτημα της οργάνωσης των ανέργων και έχουμε κάνει πολλές και πολύμορφες προσπάθειες να οργανώσουμε των αγώνα με επίκεντρο την ανεργία. Παρεμβάσεις για να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε ανέργους, παρέμβαση ενάντια στα χαράτσια, ακύρωση νοσηλείων που είχαν επιβληθεί σε ανασφάλιστους συναδέλφους στο νοσοκομείο κ.α. Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργάνωσαν αλληλεγγύη και στήριξη ανέργων και των οικογενειών με διάφορους τρόπους, διανομή τροφίμων κ.λπ. Θετική είναι η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που παραδίδει μαθήματα σε παιδιά ανέργων.

Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί για την παροχή ιατρικής και φαρμακευτικής κάλυψης στους ανασφάλιστους. Να διεκδικήσουν τα σωματεία του νομού από τους Δήμους την ανακούφιση όσων έχουν κάρτα ανεργίας με συγκεκριμένα μέτρα. Να παρέμβουν τα σωματεία  στους Δήμους  ,ώστε να πιεστούν για τη λήψη μέτρων , με καταστάσεις και υπογραφές ανέργων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή