"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Σύσκεψη για τις πυρκαγιές στην Περιφερειακή Ενότητα

lafarm

Σχετικά άρθρα

ANTIPIRIKI 2

Σύσκεψη ενόψει την αντιπυρικής περιόδου παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπάρδα, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μιχαλάκη, εκπροσώπων της Αστυνομίας, των Δήμων, της ΔΕΗ, των εθελοντικών οργανώσεων και των ομάδων διάσωσης και των Διευθύνσεων Δασών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 03-04-2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
ANTIPIRIKI
Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων μέσω της Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε τις προτάσεις της για τον σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου και κατέγραψε τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτό που συμφωνήθηκε ήταν ότι όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να είναι καθ’όλα έτοιμοι σε περίπτωση πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Παράλληλα τονίστηκε ότι υπάρχει στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τους Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουν κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Σε δηλώσεις του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Ντίνος Μπάρδας ανέφερε:

«Θεωρώ ότι είχαμε μια σοβαρή συζήτηση, όλοι οι φορείς διαπιστώσαμε και αποφασίσαμε πως πρέπει να συνεργαστούμε με τον καλύτερο τρόπο ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Διαπιστώσαμε επίσης ότι υπάρχει μια σημαντική εμπειρία του παρελθόντος και θα την αξιοποιήσουμε αν και όποτε χρειαστεί. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και άλλες τέτοιες συναντήσεις με τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς ούτως ώστε να είναι όλοι ενήμεροι για τις υποχρεώσεις που έχουν και εύχομαι να μην έχουμε φέτος πυρκαγιές. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με την πολύ έμπειρη προσφορά του Αντιπεριφερειάρχη μας Χρήστου Μιχαλάκη στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας θα είμαστε αποτελεσματικοί σε οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο προκύψει».

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μιχαλάκης τόνισε:

«Από την πλευρά μας επισημάναμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και πρέπει να σταθούμε σε μερικά σημεία, όπως η καλή κατάσταση των μηχανημάτων και η καλή διαχείριση του προσωπικού, πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες, δασαρχεία και όλοι από κοινού να συνεισφέρουμε ούτως ώστε να έχουμε μια καλή αντιπυρική περίοδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης