"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Σύσκεψη, η πρώτη αντίδραση για την αστυνομική επίθεση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πρώτη αντίδραση στην επίθεση, πάντως, έρχεται με τη διοργάνωση σύσκεψης από “Αγωνιστές/στριες κατά των πλειστηριασμών“. Στο κείμεο αναφέερεται: Μετά την πρωτοφανή αστυνομική επίθεση που δέχθηκαν σήμερα οι συγκεντρωμένοι στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στους πλειστηριασμούς στα Δικαστήρια Τρικάλων, καλείται ανοιχτή σύσκεψη φορέων, συλλογικοτήτων, σωματείων και αγωνιστών/στριων, για το θέμα των πλειστηριασμών και την αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας”.  Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9 το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχχείο Πανελλήνιον
Επίσης, σε κείμενο που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο, τονίζονται τα εξής:

ΜΑΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Με αιματηρή επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων αντιμετωπίστηκαν οι δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Τρικάλων για να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς από τράπεζες, εφορία και ιδιώτες τοκογλύφους σε βάρος της λαϊκής περιουσίας.

Ένας τραυματίας και ένας κακοποιημένος και συλληφθείς αλλά και πολλοί “στραπατσαρισμένοι” πολίτες είναι ο απολογισμός από τις απρόκλητες επιθετικές ενέργειες των αστυνομικών (απωθήσεις,χειροδικίες κ.λ.π.) που από την αρχή έδειξαν τα δόντια τους αποφασισμένοι να συγκρουστούν πάση θυσία με τους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά.

Ήταν η πρώτη συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών στα Τρίκαλα με την νέα Κυβέρνηση και ο υπερβάλλων ζήλος της αστυνομίας για καταστολή αιφνιδίασε. Ο κόσμος ζητούσε να μάθει ποιανού άνωθεν εντολές εκτελούσαν οι θερμόαιμοι αστυνομικοί αλλά απάντηση δεν πήραν.

Τα σημερινά γεγονότα ήταν τα πιο βίαια που σημειώθηκαν στον 1,5 χρόνο που οι Τρικαλινοί συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν κατά των κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Η σημερινή αστυνομική βία και καταστολή χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης μας. Δυστυχώς και με αριστερή Κυβέρνηση η αστυνομική βία, τα μνημόνια, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί είναι εδώ. Τα λουκέτα, η ανεργία, η πείνα, η εξαθλίωση και η φτώχεια εκατομμυρίων Ελλήνων συνεχίζονται και εντείνονται.

Κανείς δεν θα μας σώσει όσο θα καθόμαστε στον καναπέ!

ΚΑΛΟΥΜΕ τα κόμματα,την τοπική αυτοδιοίκηση,τους φορείς,τα σωματεία,τις κινήσεις και τους πολίτες να καταδικάσουν την σημερινή πρωτοφανή αστυνομική βία που σημειώθηκε στην δημοκρατική πόλη μας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε δημοκράτη Τρικαλινό στη συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή 27/2 στις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Πανελλήνιο” με θέμα: “Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού και την λαϊκή περιουσία”.

Η ΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης