Σύσταση του Εμπορικού Συλλόγου για αναγραφή τιμής προ ΦΠΑ Reviewed by Momizat on . O Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τα μέλη του πως σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 10 της Υπουργικής Απόφασης Α2-861/2013 Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊό O Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τα μέλη του πως σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 10 της Υπουργικής Απόφασης Α2-861/2013 Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊό Rating: 0

Σύσταση του Εμπορικού Συλλόγου για αναγραφή τιμής προ ΦΠΑ

Σύσταση του Εμπορικού Συλλόγου για αναγραφή τιμής προ ΦΠΑ

O Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τα μέλη του πως σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 10 της Υπουργικής Απόφασης Α2-861/2013 Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών – ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ, για βιομηχανικά προϊόντα που πωλούνται σε καταστήματα εκτός των παντοπωλείων, στις λιανικές τιμές που αναγράφονται στις πινακίδες, τιμοκαταλόγους, ετικέτες, συσκευασίες κλπ. μαζί με την τιμή λιανικής που εμπεριέχει τον ΦΠΑ θα πρέπει να αναγράφεται και η τιμή προ Φ.Π.Α.

Συστήνουμε στις επιχειρήσεις να προσαρμόσουν άμεσα τις τιμές τους με τις επιταγές της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης, δεδομένου ότι εάν σε μία καταγραφή συνολικής τιμής δεν υπάρχει παράπλευρη αναγραφή και της τιμής προ Φ.Π.Α., αυτή σε ενδεχόμενο έλεγχο πιθανότατα θα θεωρηθεί ελλιπής και μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή