Σ. Παπαδόπουλος: Το 2014 μπορεί να γίνει η χρονιά που θα πάρουν τα όνειρα την εκδίκησή τους Reviewed by Momizat on . Στη νέα χρονιά κορυφώνεται η πολιτική και κοινωνική σύγκρουση για το μέλλον του λαού και του τόπου. Η συγκυβέρνηση « των προθύμων» της μετατροπής της Ελλάδας σε Στη νέα χρονιά κορυφώνεται η πολιτική και κοινωνική σύγκρουση για το μέλλον του λαού και του τόπου. Η συγκυβέρνηση « των προθύμων» της μετατροπής της Ελλάδας σε Rating: 0

Σ. Παπαδόπουλος: Το 2014 μπορεί να γίνει η χρονιά που θα πάρουν τα όνειρα την εκδίκησή τους

Σ. Παπαδόπουλος: Το 2014 μπορεί να γίνει η χρονιά που θα πάρουν τα όνειρα την εκδίκησή τους

Στη νέα χρονιά κορυφώνεται η πολιτική και κοινωνική σύγκρουση για το μέλλον του λαού και του τόπου. Η συγκυβέρνηση « των προθύμων» της μετατροπής της Ελλάδας σε προτεκτοράτο των δανειστών της, εν μέσω αποκαλυπτικών εκδηλώσεων της σήψης του διεφθαρμένου νεοφιλελεύθερου μοντέλου εξουσίας που οικοδομήθηκε, ξετυλίγει ανενδοίαστα όλο το πακέτο των μνημονιακών δεσμεύσεών της. Από τον ξαφνικό θάνατο του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υπηρεσιών υγείας, μέχρι τις δραματικές συνέπειες της εσωτερικής υποτίμησης, της φτώχειας, της έλλειψης θέρμανσης, της αιθαλομίχλης, της έκρηξης της ανεργίας και του αριθμού των ανασφάλιστων, των νέων χαρατσιών, των πλειστηριασμών και για τη πρώτη κατοικία….

Στην αντίπερα όχθη, της πολιτικής αντιπολίτευσης που δεν εμπεριέχει το νεοναζιστικό μόρφωμα, επιδιώκεται να τεκμηριωθεί ότι είναι εφικτό ένα ριζικά διαφορετικό σχέδιο για τη χώρα με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του.

Το σχέδιο δεν είναι ενιαίο. Αυτά που προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ, η ΑΝΕΛ, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ, η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, για την Ελλάδα και τη θέση της στην Ενωμένη Ευρώπη, για το νόμισμα, για τους οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους, για το πολιτικό – διοικητικό σύστημα, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, για την εξωτερική και μεταναστευτική πολιτική, έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. Έχουν όμως και μια ΣΥΜΦΩΝΙΑ ανυπέρβλητης αξίας.

Η καταστροφική πολιτική αυτής της Κυβέρνησης, η οικονομική ύφεση, το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων, η κοινωνική εξαθλίωση, η ορατή απειλή λεηλασίας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών από την απληστία των ξένων αφεντικών, πρέπει να σταματήσουν, το δυνατόν γρηγορότερα. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον με την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της Κυβέρνησης . Κοινοβουλευτική, Εκλογική ή Κινηματική. Όλες οι εκδοχές είναι πιθανές. Αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να πέσει και κάτω από τη δυναμική της κοινωνικής οργής και λόγω των εσωτερικών της αντιφάσεων.

Έχω τη γνώμη ότι πρέπει κυρίως να επιδιώξουμε την εκλογική ανατροπή των εφιαλτικών συνεπειών αυτής της άθλιας πολιτικής. Γιατί τότε θα αποδειχθεί και ποιο κομματικό σχέδιο για το μέλλον, έχει τη μεγαλύτερη λαϊκή επιδοκιμασία. Ποιο θα ηγεμονεύσει στο πεδίο των ιδεών. Ποιο Κόμμα θα έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ. Για να κάνουμε μέσα στο 2014 το πρώτο βήμα για το μεγάλο άλμα προς τους ουρανούς….

Στο πεδίο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση από τη σκοπιά μιας Αριστεράς που συνειδητοποιεί τον ιστορικό της ρόλο για τον κοινωνικό μετασχηματισμό στα νέα δεδομένα, έχει αντικειμενικά τη πρόκληση να αποδείξει ότι το δικό του σχέδιο

– για την αντιμετώπιση του χρέους και της ανθρωπιστικής τραγωδίας,

– για τη σχέση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης που απογοητεύει και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της,

– για την οικονομία των αναγκών,

– για την παραγωγική – αναπτυξιακή – διοικητική – πολιτισμική ανασυγκρότηση με την αξιοποίηση αδιαμφισβήτητων πλουτοπαραγωγικών πόρων και κυρίως του ανθρώπινου δυναμικού, των νέων παιδιών με τις συσσωρευμένες γνώσεις που εξαναγκάζονται σε μετανάστευση ή ανεργία, είναι εκείνο που κατανοεί με τη μεγαλύτερη πληρότητα τα συνολικά αίτια της σημερινής βαρβαρότητας και τους τρόπους υπέρβασής τους.
Είναι η δεσμευτική πλατφόρμα μιας πολιτικής – κοινωνικής συμμαχίας που μπορεί να συνεγείρει, να συσπειρώσει, να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει, να ενώσει χωρίς αγκυλώσεις Κόμματα της αντιπολίτευσης και ευρύτερες δημιουργικές πολιτικές δυνάμεις που δεν ενοχοποιούνται για διεφθαρμένη πρακτική….. και να γίνει το ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ της πραγματικής Αλλαγής, της κοινωνικής σωτηρίας, της λαϊκής εξουσίας, της αλληλεγγύης, της εθνικής αναγέννησης.

Να λοιπόν, πεδίον δόξας λαμπρό….

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή