Τέλος εποχής για το θρυλικό minivan των ’60s Reviewed by Momizat on . Αποτέλεσε την πιο εμβληματική εικόνα της χίπικης κουλτούρας τη δεκαετία του 60: το Wolkswagen Type 2 Kombi, το minivan που λάτρεψαν τόσο τα παιδιά των λουλουδιώ Αποτέλεσε την πιο εμβληματική εικόνα της χίπικης κουλτούρας τη δεκαετία του 60: το Wolkswagen Type 2 Kombi, το minivan που λάτρεψαν τόσο τα παιδιά των λουλουδιώ Rating: 0

Τέλος εποχής για το θρυλικό minivan των ’60s

Τέλος εποχής για το θρυλικό minivan των ’60s

Αποτέλεσε την πιο εμβληματική εικόνα της χίπικης κουλτούρας τη δεκαετία του 60: το Wolkswagen Type 2 Kombi, το minivan που λάτρεψαν τόσο τα παιδιά των λουλουδιών, όσο και οι απανταχού κατασκηνωτές του δυτικού κόσμου και το οποίο ταυτίστηκε με τα ιδανικά της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, αποσύρεται από την παραγωγή μετά από 63 χρόνια ζωής.

Ήταν το όχημα που προτιμούσαν οι χίπηδες που έσπευσαν στο Γούντστοκ το ’69. Κόσμησε το εξώφυλλο ενός κλασικού δίσκου του Μπομπ Ντίλαν. Θεωρήθηκε τρόπος ζωής. Όπως αναφέρει ο Guardian, είναι παράξενα ταιριαστό που ένα τέτοιο μοντέλο που ταυτίστηκε με την ελευθερία (και ελευθεριότητα) των ’60s, βρίσκει τώρα τον θάνατό του από τη γραφειοκρατία.

Το θρυλικό βαν δεν πληροί πλέον τα κριτήρια περί ασφάλειας (δεν δέχεται εγκατάσταση συστήματος αερόσακων) και είχε πάψει η παραγωγή του εδώ και πολλά χρόνια από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες – π.χ. στη Γερμανία, τη χώρα προέλευσής του, είχε πάψει να κατασκευάζεται από το 1979. Η τελευταία χώρα που το παρήγαγε ήταν η Βραζιλία. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή, οπότε διεκόπη κι εκεί. RIP, Kompi.

Για να γιορτάσει το τέλος εποχής του πολυαγαπημένου minivan, η Volkswagen θα βγάλει στην κυκλοφορία περιορισμένα συλλεκτικά μοντέλα (περίπου 1.200), τα οποία θα πωλούνται έναντι 43.000 δολαρίων για ορκισμένους φαν όσο και νοσταλγούς των ‘60s.

(Κωνσταντίνος Τζήκας Athens voice)

*για να δείτε τις φωτό σε μεγάλο μέγεθος, ανοίξτε τις με δεξί κλικ σε νέα καρτέλα

ΣΗΜ.: Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο όχημα, στην κλειστή εκδοχή του (χωρίς παράθυρα), ως βαν, δηλαδή το Type 2 T2, αποτέλεσε στις δεκαετίες του 1970 και του 1980 ένα πολυεργαλείο για επαγγελματίες και αγρότες, διάσημο και στον νομό Τρικάλων

Volkswagen_van

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή