"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Τέμπη: Καταγγελίες από συγγενείς θυμάτων για επίσπευση μεταφοράς των βαγονιών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συμπληρώθηκαν 8 μήνες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και οι έρευνες συνεχίζονται. Συγγενείς θυμάτων εμφανίζονται για ακόμα μία φορά εξοργισμένοι…

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη κατέστρεψε τις ζωές τους. Είναι οι συγγενείς θυμάτων της εθνικής τραγωδίας, που περιμένουν να λάμψει η αλήθεια, να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στην συμφορά και να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται. Ξεσπούν για τη μεταφορά των βαγονιών από το σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων που όπως υποστηρίζουν έγινε εσπευσμένα για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα. Μια εποχή που όπως τονίζουν υπήρχαν ακόμα αγνοούμενοι και οι έρευνες στο σημείο θα έπρεπε να συνεχιστούν.

Το Mega φέρνει στο φως έγγραφο το οποίο αφορά στις καταγγελίες συγγενών θυμάτων στα Τέμπη, για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η μεταφορά των βαγονιών από τη μοιραία αμαξοστοιχία, προς το οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι. Αφορά στα μηχανήματα που χρειάστηκαν για να μπορέσει να υπάρξει δίοδος στο σημείο και να μεταφερθεί ό,τι είχε απομείνει από την άμορφη μάζα σιδερικών.

Σύμφωνα με την καταγγελία έχει υπάρξει υπερ κοστολόγηση καθώς ψηφίστηκε ο οικονομικός σχεδιασμός του εγχειρήματος βεβιασμένα. Από το έγγραφο προκύπτουν ορισμένα στοιχεία. Το συνολικό κόστος της επιχείρησης ανέρχεται περίπου στα 747.862 ευρώ.

Συγκεκριμένα, για τη χρήση των τηλεσκοπικών μηχανημάτων στο οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, εκεί έχουν μεταφερθεί όλα τα σίδερα και τα βαγόνια από το δυστύχημα. Αυτό έχει κοστολογηθεί στα 178.560 ευρώ.

Χρήση γερανοφόρων τηλεσκοπικών μηχανημάτων έργου, για τον απεγκλωβισμό ατόμων στον χώρο του δυστυχήματος. Ανέρχεται στα 278.938 ευρώ.

Ο Δημήτρης Πλακιάς, συγγενής 3 θυμάτων από το δυστύχημα, μίλησε για την καταγγελία. «Εδώ υπάρχει το τρελό, το εξωφρενικό, το τιμολόγιο της Περιφέρειας. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Σε 3 μέρες όλος αυτός ο χώρος έχει μπαζωθεί, έχει καθαριστεί και έχουν μετακινηθεί τα πάντα σε 72 ώρες. Όλο αυτό στοίχισε με το ΦΠΑ, 690.000 ευρώ. ο γερανός που έβαλαν να σηκώσουν τα τρένα, να τα μετακινήσει για να πάει στο Κουλούρι είναι 60.000 ευρώ – σε 3 εταιρείες. Τα λεφτά είναι 500.000 ευρώ, έναν γερανό μεταχειρισμένο να πάρεις από μία ευρωπαϊκή χώρα, κοστίζει 400.000 ευρώ», είπε αρχικά.

«Δυστυχώς ένα παιδί μας, της οικογένειάς μας, η Εριέττα, δεν βρέθηκε ποτέ, είναι αγνοούμενη. Υπάρχουν στοιχεία ότι τα τρένα μετακινήθηκαν πολύ γρήγορα και υπάρχουν και τα στοιχεία των 700.000 ευρώ. Αυτές τις απαντήσεις τις περιμένουμε. Όλοι οι συγγενείς είμαστε ενωμένοι, μία οικογένεια. Έχουμε δώσει όρκο ότι θα παλέψουμε για τη δικαιοσύνη και όσο πάρει. Δεν θα κουραστούμε ποτέ, δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω, θα πάμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια», συμπλήρωσε ο κ. Πλακιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης