Τέσσερα οχήματα για την Τροχαία της Θεσσαλίας Reviewed by Momizat on . Με νέο εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ προμηθεύεται η Τροχαία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την έγκριση συμβασιοποίησης που έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Με νέο εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ προμηθεύεται η Τροχαία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την έγκριση συμβασιοποίησης που έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Rating: 0

Τέσσερα οχήματα για την Τροχαία της Θεσσαλίας

Τέσσερα οχήματα για την Τροχαία της Θεσσαλίας

Με νέο εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ προμηθεύεται η Τροχαία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την έγκριση συμβασιοποίησης που έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Αυτοκίνητα – Οχήματα Ειδικής Χρήσης (Οχήματα Διερεύνησης Τροχαίων Ατυχημάτων)»,  συνολικού προϋπολογισμού 140.000,00 ευρώ.

«Σε μια δύσκολη στιγμή στηρίζουμε την Τροχαία της Θεσσαλίας, αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό της και ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Ο στόλος της Τροχαίας, λόγω της εκτεταμένης χρήσης των οχημάτων αλλά και της παλαιότητας του εξοπλισμού χρειάζεται ανανέωση για να μπορεί να παρέχει ασφαλείς συνθήκες διακίνησης στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας. Με το έργο αυτό πραγματοποιείται ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με θετικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων» τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Το κάθε όχημα είναι καινούργιο, σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, από τους νεότερους τύπους, κλειστού ενιαίου μεταλλικού αμαξώματος φορτηγού τύπου «VAN», κατάλληλα διασκευασμένο για ανακριτικό αυτοκίνητο, με πλευρικά παράθυρα, μικτού βάρους έως τρεισήμισι (3,5) τόνους. Μετά την έγκριση αυτή προχωρά άμεσα η διαδικασία υπογραφής της σχετικής συμβάσεως για να ξεκινήσει η προμήθεια του εξοπλισμού. Με την υλοποίηση του έργου καλύπτεται η ανάγκη εκσυγχρονισμού των μέσων που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία για να παρέχει συνθήκες ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Φορέας υλοποίησης της πράξης είναι το 2ο Τμήμα Προμηθειών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Κύριος του έργου η Ελληνική Αστυνομία. Το ποσό της προς υπογραφή Συμβάσεως είναι 126.104,01 ευρώ που αφορά την προμήθεια τεσσάρων Οχημάτων Διερεύνησης Τροχαίων Ατυχημάτων. Το έργο εντάχθηκε συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

(Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας)

Αφήστε το σχόλιο σας