Τίμησαν το Πολυτεχνείο στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων Reviewed by Momizat on .   Νέοι και νέες των Τρικάλων και φέτος απέτισαν φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του Πολυτεχνείου, πριν 43 χρόνια. Στη διοργάνωση της σχετικής εκδήλωσης από τ   Νέοι και νέες των Τρικάλων και φέτος απέτισαν φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του Πολυτεχνείου, πριν 43 χρόνια. Στη διοργάνωση της σχετικής εκδήλωσης από τ Rating: 0

Τίμησαν το Πολυτεχνείο στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων

Τίμησαν το Πολυτεχνείο στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων

 

Νέοι και νέες των Τρικάλων και φέτος απέτισαν φόρο τιμής στους εξεγερθέντες του Πολυτεχνείου, πριν 43 χρόνια. Στη διοργάνωση της σχετικής εκδήλωσης από τον Δήμο Τρικκαίων, μαθητές και μαθήτριες από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων ήταν οι ουσιαστικοί «πρωταγωνιστές» της, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Ο εμφανής συμβολισμός ήταν αποτυπωμένος και στα όσα οι μαθητές/τριες έπραξαν για την επετειακή εκδήλωση.
Αρχικώς, μια αναφορά στα γεγονότα του Πολυτεχνείου έκανε η μαθήτρια Δέσποινα Φατλέ, της Α΄  Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Εμφάνιση pol 2016-2.JPG
Ακολούθησε η απαγγελία δύο ποιημάτων: το «Δοκίμιο ’73-‘74» του Τάκη Σινόπουλου, από τη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, Κωνσταντίνα Πασσιά, και το ποίημα της Λένας Παππά με τίτλο «Στους σκοτωμένους σπουδαστές του Νοεμβρίου» από τη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, Ομηρόλη Μπάλτου.

Τη σύνταξη του χρονικού και την επιλογή των ποιημάτων έκαναν οι καθηγήτριες του σχολείου, κ. Γεωργία Κολοβελώνη και Αλεξάνδρα Χιώτη.

Εμφάνιση pol 2016-1.JPG

Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τους:

Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστο Σιμορέλη, Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ.  Χρήστο Μιχαλάκη, η προϊσταμένη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Βασιλική Κάκλα διά της μαθήτριας Κων/νας – Όλγας Κωτούλα, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Μπουλούμπασης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Κόσσυφας και εκ μέρους της Ομοσπονδίας ΕΒΕ ο κ. Αντώνης Καραλής.

Εμφάνιση pol 2016.JPG

 

Στη συνέχεια, η μουσική κυριάρχησε. Οι μαθητές του Συνόλου Σύγχρονης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Μπέη, ερμήνευσα τραγούδια που αναφέρονταν στην επέτειο, περιγράφοντας το κλίμα της εποχής.

Εμφάνιση pol 2016-3.JPG
Το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής αποτελείται από τους μαθητές:
Γρηγορίου Ευαγγελία, Κωστίκα Δήμητρα, Νικολάου Όλγα – Ηλιάνα, Ντούβλη Βασιλική, Παππάς Φίλιππος, Κουκουλέτσος Βάιος, Μουργελάς Νικόλαος, Μπάλτου Ομηρόλη – Μαρία, Παππάς Νικόλαος, Σάρρη Διονυσία, Σφέικου Αθηνά – Ειρήνη, Γρηγορίου Παρασκευή, Κωτούλα Κων/να – Όλγα , Παππάς Κωνσταντίνος, Φατλέ Δέσποινα.
Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή