Τίρανα: Μολότοφ και δακρυγόνα σε μεγάλη διαδήλωση κατά του Ράμα Reviewed by Momizat on . Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει περίμετρο γύρω από την κυβερνητική έδρα. Σε κ Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει περίμετρο γύρω από την κυβερνητική έδρα. Σε κ Rating: 0

Τίρανα: Μολότοφ και δακρυγόνα σε μεγάλη διαδήλωση κατά του Ράμα

Τίρανα: Μολότοφ και δακρυγόνα σε μεγάλη διαδήλωση κατά του Ράμα

Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει περίμετρο γύρω από την κυβερνητική έδρα.

albania

Σε κάποιο σημείο μία μικρή ομάδα συγκεντρωμένων κατάφερε να ξεπεράσει την αστυνομική φρουρά και επιχείρησε να προσεγγίσει την είσοδο του κτηρίου, όπως είχε γίνει σε προηγούμενη διαδήλωση, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κατάφεραν να τους απωθήσουν.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά κάλεσε τους οπαδούς του να συνεχίσουν τις κινητοποιήσουν έως ότου να υποχρεώσουν τον κ. Ράμα να παραιτηθεί και να παραδώσει τα ηνία σε μεταβατική κυβέρνηση.

Ήταν η τέταρτη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα από τον Φεβρουάριο. Η αντιπολίτευση οργανώνει μικρότερες πορείες κάθε εβδομάδα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για βαθιά διαφθορά και διαπλοκή με το οργανωμένο έγκλημα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην υπάρξουν […] εκλογές με τον Έντι Ράμα [στην πρωθυπουγία]», δήλωσε ο κ. Μπάσα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Τα σημερινά γεγονότα θα βλάψουν την Αλβανία, έγραψε στο Twitter ο κ. Ράμα.

Ο επόμενος κρίσιμος «κόμβος» για την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών, που ελέγχουν 74 από τις 140 έδρες στο κοινοβούλιο, θα έλθει τον Ιούνιο, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να αποφασίσει εάν αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία.

Την ίδια περίοδο θα λάβουν χώρα δημοτικές εκλογές.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή