"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Τίτλοι τέλους στην «επανάσταση» των άπληστων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γκρεμίζεται πριν καν ξεκινήσει το εγχείρημα της European Super League. Ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, σήμανε την υποχώρηση λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις των αγγλικών ομάδων (Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) πως αποσύρονται από τη διοργάνωση.powered by Rubicon Project

«Για να είμαι ειλικρινής η αποχώρηση των αγγλικών ομάδων βάζει τέλος στο σχεδιασμό», τόνισε ο Ιταλός επιχειρηματίας στο Reuters βάζοντας παράλληλα τέλος στις φήμες περί παραίτησής του από τη «μεγάλη κυρία».

Τα ξημερώματα της Τετάρτης η ESL εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως η απόφαση των αγγλικών ομάδων πάρθηκε κάτω από «πίεση» βάζοντας στον «πάγο» το πρότζεκτ «δεδομένων των υπαρχουσών συνθηκών»about:blank

Οκτώ αποχωρήσεις μέσα σε λίγες ώρες

Από το καράβι ξεκίνησαν να πηδούν πρώτα οι αγγλικές ομάδες. Την αρχή έκαναν οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.  Τα αγγλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η ομάδα του Λονδίνου αποχωρεί με απόφαση του ιδιοκτήτη της Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έπειτα και από τη χθεσινή«οργή λαού» έξω από την έδρα της ομάδας. Μετά και την ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι, ήρθε η σειρά της έτερης ομάδας του Μάντεστερ να αποφασίσει την αποχώρησή της από την ESL. 

Στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ, μάλιστα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς, ο πρόεδρος της ομάδας, Εντ Γούντγουορντ παραιτήθηκε από τη θέση του.

Αργά τη νύχτα της Τρίτης και οι υπόλοιπες αγγλικές ομάδες (Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Τότεναμ) ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το πρότζεκτ.

Σήμερα, την απόφαση της να αποχωρήσει από τη διοργάνωση έκανε γνωστή και η Ατλέτικο Μαδρίτης ανοίγοντας το χορό της ισπανικής υποχώρησης. Η Μπαρτσελόνα αναμένεται να κάνει το ίδιο αφού πρώτα θέσει προς ψηφοφορία το ζήτημα στα μέλη της.

Η Ίντερ έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που ανακοίνωσε πως «δεν είναι πλέον μέρος του πρότζεκτ της Super League».

Στην αντεπίθεση η UEFA

Μέσα σε αυτό το κλίμα η κορυφαία διοργανώτρια αρχή της Ευρώπης, η οποία δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου, επιχειρεί ένα ντεμαράζ απέναντι στην Super League, όχι μόνο μέσω των απειλών, αλλά με την παρουσίαση του νέου Champions League, αλλά και με την προώθηση νέας οικονομικής συμφωνίας που θα φέρει αυξημένα έσοδα.

EPA/LAURENT GILLIERON

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η UEFA είναι κοντά σε συμφωνία με αγγλικό fund για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 4,5 έως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως απάντηση στη συνεργασία ELS-JP Morgan.

Την είδηση επιβεβαιώνουν και γαλλικά μέσα και, ουσιαστικά, μια τέτοια συμφωνία θα σημαίνει ότι οι ομάδες θα εισπράττουν αρκετά υψηλότερα ποσά από τη συμμετοχή τους στο Champions League.

To νέο φορμάτ του Champions League 

Η UEFA έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια για τον νέο τρόπο διεξαγωγής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από το 2024 κι έπειτα

  • Αυξάνονται οι ομάδες από 32 σε 36 και τα οκτώ γκρουμ ομίλων καταργούνται. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίζει δέκα διαφορετικές ομάδες με τους μισούς αγώνες εντός και τους άλλους μισούς εκτός.
  • Η προκριματική φάση δεν αλλάζει με τις ομάδες να εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους μέσω των επιδόσεων στα εθνικά πρωταθλήματα.
  • Η UEFA αποφάσισε να δώσει μια επιπλέον θέση στη χώρα που βρίσκεται στην 5η θέση του ranking (αυτή τη στιγμή είναι η  Γαλλία, μια στον πρωταθλητή του εθνικού πρωταθλήματος με τον υψηλότερο συντελεστή στο ranking συλλόγων μεταξύ εκείνων των πρωταθλητών που δεν έχουν προκριθεί αυτόματα στην τελικά φάση και δύο εισιτήρια στους συλλόγους με την υψηλότερη βαθμολογία από εκείνους που δεν έχουν προκριθεί αυτόματα στη φάση των ομίλων.
  • Για την πρόκριση στους «16», οι οκτώ πρώτες ομάδες θα προκρίνονται απευθείας, ενώ οι ομάδας από την 9η έως την 24η θέση θα παίζουν play off. Οι οκτώ σύλλογοι που θα περάσουν τα play off θα προχωρήσουν στη φάση των «16». Το Champions League 
  • Οι ομάδες που θα κατατάσσονται από την 25η θέση και κάτω θα αποκλείονται και δεν θα πηγαίνουν στο Europa League. 
  • Οι οκτώ σύλλογοι που περάσουν από τα play offs θα προχωρήσουν στη φάση των «16» όπου θα αντιμετωπίσουν ο καθένας έναν από τους κορυφαίους οκτώ πρώτους της πρώτης φάσης. Από την φάση των «16» και έπειτα, η διοργάνωση θα διατηρήσει τη σημερινή της μορφή, χωρίς να αλλάζει κάτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης