Ταινία… δίδαγμα ζωής από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Δέκα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τουλάχιστον άλλοι διπλάσιοι συνεργάτες-εθελοντές και εκπαιδευτικοί, πάνω από τρεις μήνες προετοιμασίας και σχεδόν Δέκα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τουλάχιστον άλλοι διπλάσιοι συνεργάτες-εθελοντές και εκπαιδευτικοί, πάνω από τρεις μήνες προετοιμασίας και σχεδόν Rating: 0

Ταινία… δίδαγμα ζωής από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων

Ταινία… δίδαγμα ζωής από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων

Δέκα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τουλάχιστον άλλοι διπλάσιοι συνεργάτες-εθελοντές και εκπαιδευτικοί, πάνω από τρεις μήνες προετοιμασίας και σχεδόν 10 λεπτά κινηματογραφικής παραγωγής, αρκετά όμως για να δώσουν αστείρευτα “διδάγματα ζωής”. 

Κι ίσως είναι ο πλέον χαρακτηριστικός τίτλος που θα μπορούσε να περιγράψει το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Τρικάλων, διεκδικώντας τη διάκριση στον 9o Διεθνή Διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους Δράμας, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και αναμένονται τα αποτελέσματα μέσα στον Μάρτιο. Όσο για την ιστορία της ταινίας!!! Ξεδιπλώνει συναισθήματα για τη φιλία, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια αλλά και για κάποιες διαφωνίες ασήμαντες -που κάποτε φάνταζαν σημαντικές- μέσα από τις αναμνήσεις που έρχονται στο μυαλό ενός κοριτσιού, της Κατερίνας, κατά τον περίπατό της στην πόλη… Τα μηνύματα, δε, πολλαπλά! Κυρίως, όμως, ότι το σχολείο, πέρα από τη γνώση που παρέχει, διδάσκει συμπεριφορές, προωθεί αξίες, επιδιώκει την άρση των προκαταλήψεων και πλάθει δυνατές προσωπικότητες για την ένταξη κάθε ατόμου στην κοινωνία των προκλήσεων και της διαφορετικότητας. Στην ταινία ξεδιπλώνουν το υποκριτικό τους ταλέντο οι μαθητές Χριστίνα Αγραφιώτη, Βασίλης Αργύρης, Άκης Γιαννής, Ιωάννα Κότσι, Κατερίνα Κούτουλα, Χρήστος Μόκας, Μαρία Μουρεχίδου, Παναγιώτης Σδώνας, Μίλτος Σινάϊ και Ειρήνη Τρίμμη, ενώ τη θεατρική ομάδα συμπληρώνουν οι Γεώργιος Μάνθος, Μάξιμος Μάνθος, Φίλιππος Μάνθος, Σταύρος Μπάνος και Μαρίλια Μπάνου. Οι εκπαιδευτικοί Αρετή Γρηγορίου, Δημήτρης Μπάνος και Ευαγγελία Τασούλα, οι οποίοι υπογράφουν και το σενάριο της ταινίας, συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση του όλου έργου, για το οποίο συνεργάστηκαν επίσης και οι συνάδελφοί τους Ευαγγελία Κακαγιά, Θανάσης Καραγεώργος, Κατερίνα Μπανιά, Ευαγγελία Πλεξίδα και Χαράλαμπος Χαρίτος. Μαζί με την τριάδα των επικεφαλής εκπαιδευτικών, υποστήριξαν on camera και σκηνοθετικά την ταινία οι Θανάσης Μάνθος και Αναστασία Τσαρούχα, ενώ επιπλέον στίγμα δίνουν η Αρετή Γρηγορίου στα κείμενα αφήγησης και η Ευαγγελία Τασούλα στη δημιουργία του τραγουδιού της ταινίας, εμπνευσμένη από τις σκέψεις των παιδιών. Το τραγούδι, εκτός από τους συμμετέχοντες στην ταινία μαθητές, ερμηνεύουν η μαθήτρια Μαρία Μουρεχίδου και ο Χαράλαμπος Χαρίτος, με τον τελευταίο να έχει τόσο τη μουσική επιμέλεια όσο και τη μουσική ενορχήστρωση, ενώ -τέλος- το μοντάζ υποστήριξε, μαζί με άλλους προαναφερόμενους, ο Ραφαήλ Μπουλογεώργος. Διδάγματα ζωής, λοιπόν, που όλοι μας αξίζει να πάρουμε… μέσα από μία πρωτόλεια μορφή κινηματογραφικής παραγωγής που μπορείτε να τη δείτε και διαδικτυακά (https://www.youtube.com/watch?v=Rmqd7BF8Juk).

ert.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή