Ταξιδεύοντας με πολυφωνικά τραγούδια στην “Κεντρική Πλατεία” Reviewed by Momizat on . Την τελευταία νύχτα του Απρίλη, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» καλωσορίζει το Μάη τραγουδώντας την Άνοιξη και τον έρωτα, την ξενιτιά και την Ιστορία στη μουσική Την τελευταία νύχτα του Απρίλη, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» καλωσορίζει το Μάη τραγουδώντας την Άνοιξη και τον έρωτα, την ξενιτιά και την Ιστορία στη μουσική Rating: 0

Ταξιδεύοντας με πολυφωνικά τραγούδια στην “Κεντρική Πλατεία”

Ταξιδεύοντας με πολυφωνικά τραγούδια στην “Κεντρική Πλατεία”

Την τελευταία νύχτα του Απρίλη, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» καλωσορίζει το Μάη τραγουδώντας την Άνοιξη και τον έρωτα, την ξενιτιά και την Ιστορία στη μουσική σκηνή «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ».

Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια αλλά και διφωνίες από την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, την Κέρκυρα, την Κάρπαθο και το Βώλακα Δράμας σε μια πραγματική γιορτή των φωνών και της αθησαύριστης μουσικής παράδοσης.

Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» δημιουργήθηκε το 1996 και πήρε το όνομά του από τη χώρα των Χαόνων, του αρχαιότερου Ηπειρωτικού φύλου. Στα δεκαοκτώ της χρόνια η «Χαονία» έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, έχει συμμετάσχει σε διεθνή φωνητικά φεστιβάλ στο εξωτερικό ενώ έχει συνεργαστεί με τους «Χαϊνηδες», τους MODE PLAGAL και άλλους.

Για την προσφορά της στη διάδοση της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας η «Χαονία» έχει βραβευθεί από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, τον κορυφαίο φορέα της Ηπειρωτικής Αποδημίας. Η «Χαονία» πρωτοστατεί στο Πολυφωνικό Καραβάνι που διατρέχει όλη την παραμεθόρια Ελλάδα διαβαίνοντας σε Ιταλία, Αλβανία και Βουλγαρία και έχει δισκογραφήσει σε τέσσερις εκδόσεις του. Μέλη της διδάσκουν στο Εργαστήρι Πολυφωνίας του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων Φοίβος Ανωγειανάκης.

Ένα μαγικό ταξίδι στο πανέμορφο πολυφωνικό τραγούδι με μερικούς από τους πιο αφοσιωμένους ιχνηλάτες του, τους πιο άξιους πρεσβευτές του. Τραγούδια του ρίγους και του σφρίγους στη νύχτα που σμίγει τον Απρίλη και το Μάη…

Μουσική σκηνή «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ»
Τετάρτη 30 Απριλίου, 9:30 μμ
Είσοδος 8 ευρώ.


Αφήστε το σχόλιο σας