“Ταρακουνήθηκαν” τα Τρίκαλα – Ισχυρός σεισμός 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ Reviewed by Momizat on . Σεισμός μεγέθους 4,9  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και έγινε αισθητός σε Καρδίτσα , Τρίκαλα και Λάρισα . Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Tο Σεισμός μεγέθους 4,9  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και έγινε αισθητός σε Καρδίτσα , Τρίκαλα και Λάρισα . Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Tο Rating: 0

“Ταρακουνήθηκαν” τα Τρίκαλα – Ισχυρός σεισμός 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ

“Ταρακουνήθηκαν” τα Τρίκαλα – Ισχυρός σεισμός 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ
Σεισμός μεγέθους 4,9  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και έγινε αισθητός σε Καρδίτσα , Τρίκαλα και Λάρισα .
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Tο εστιακό του βάθος και το επίκεντρο προσδιορίζεται στα όρια Τρικάλων-
Καρδίτσας, περίπου στο Νεοχώρι της λίμνης Πλαστήρα –

H ισχυρή σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής στην Καρδίτσα. Αρχικά είχε το μέγεθος του σεισμού είχε ανακοινωθεί ήταν ήταν 5,1 Ρίχτερ, αλλά στη συνέχεια το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναθεώρησε  στα 4,9 Ρίχτερ.

Έχει γίνει αισθητός σε πολλές περιοχές.

Για ελεγχόμενη κατάσταση μίλησε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν έχουμε ακόμη σαφή εικόνα, ωστόσο πρέπει να εστιάσουμε στο αν υπάρχουν ζημιές σε παλιά κτήρια. Είναι ένας σεισμός που εκδηλώθηκε σε μια περιοχή που δεν έχει έντονη δραστηριότητα.Εκεί που επικεντρώνουμε είναι να δούμε αν υπάρχουν κατολισθήσεις σε χωριά της περιοχής».

O σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Θεσσαλία, περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς

Περισσότερα σε λίγο…

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή