"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.9 C
Trikala

Τα αιτήματα Σακκά στην Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη για τους πληγέντες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με ατζέντα τεσσάρων αιτημάτων για τους πληγέντες υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, στα Τρίκαλα, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα αιτήματα είναι:
– Μέγιστη συνδρομή για το μείζον πρόβλημα με τα νεκρά ζώα
– Τάχιστη απόδοση των επιδομάτων
– Αμεση μέριμνα για τη στεγαστική αποκατάσταση
– Ενταξη περισσότερων οικισμών στους χαρακτηρισμένους ως «κόκκινους».
Τα αιτήματα διατυπώθηκαν κατά την επίσκεψη της Υπουργού στα Τρίκαλα, προκειμένου
– να σχηματίσει η ίδια άμεση εικόνα για τα προβλήματα που δημιούργησε η θεομηνία στον Δήμο Τρικκαίων
– να ενημερωθεί για το πλήθος των δράσεων του Δήμου, σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στην κοινωνική φροντίδα και προστασία.
Την Υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας, ενώ από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστησαν και οι αντιδήμαρχοι που έχουν αναλάβει το τμήμα της κοινωνικής μέριμνας για τους πληγέντες.

Ο κ. Σακκάς συνόδευσε την Υπουργό σε 3 Δομές του Δήμου, οι οποίες εστιάζουν 24 ώρες το 24ωρο στη φροντίδα των πληγέντων.

 1. Στις αποθήκες του Δήμου (περιοχή ΟΣΕ)
  Η κ. Ζαχαράκη είδε από κοντά το πλήθος των εθελοντών, τα αποθηκευμένα είδη, την τεράστια βοήθεια που αποστέλλουν πολίτες από τα Τρίκαλα και όλη τη χώρα, τον τρόπο λειτουργίας, κατανομής, διαχωρισμού, μεταφοράς των προϊόντων.
 2. Στο Κέντρο Κοινότητας                                                                                              Η Υπουργός ενημερώθηκε για το καθετοποιημένο Κέντρο για την Κοινωνική Μέριμνα.
  Ο κ. Σακκάς συγκεκριμένα παρείχε όλες τις πληροφορίες για το εύρος της παροχής προστασίας στους πληγέντες για:
  – τις/τους κοινωνικούς λειτουργούς που καθημερινά επισκέπτονται όλους/ες τους/τις φιλοξενούμενους/ες σε όλα τα ξενοδοχεία, λύνοντας απλά, καθημερινά προβλήματα
  – την προετοιμασία φαγητού για τους πληγέντες από το Κοινωνικό Εστιατόριο. Οι μερίδες αυτές, μαζί με όσες ετοιμάζονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου και με όσες αγοράζονται από ιδιώτες, διανέμονται δωρεάν σε όσους/ες διαμένουν σε ξενοδοχεία, αλλά και σε χωριά, στα οποία οι κάτοικοι δεν έχουν τη δυνατότητα διατροφής. Ενδεικτικά το Σάββατο μοιράστηκαν 2.800 μερίδες
  – τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, που από την πρώτη ημέρα λειτουργεί με πρόσθετη παροχή βοήθειας στους πληγέντες
  – τον Ξενώνα Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων
  που από το πρώτο βράδυ της θεομηνίας φιλοξένησε τρικαλινούς και τρικαλινές που είχαν ανάγκη, μέσω μηχανισμού υποστήριξης που ενεργοποιήθηκε ταχύτατα
  – όλες τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κοινότητας
  που με τα δύο παραρτήματα για Ρομά, αποτελεί την καρδιά της κοινωνικής μέριμνας για όλον τον Δήμο Τρικκαίων.
 1. Στο Κέντρο Υποδοχής Απεγκλωβισμένων
  Η Υπουργός με τον Δήμαρχο επισκέφθηκαν το Κέντρο που για 10 ημέρες αποτέλεσε το πρώτο σημείο αναφοράς, υποδοχής, φροντίδας και παροχής προστασίας για κάθε έναν και κάθε μία που έφευγε από το σπίτι του. Μέσα σε ελάχιστες ώρες, η διοίκηση και το προσωπικό του Δήμου, οι 150 ενεργοί εθελοντές και εθελόντριες, πλήθος τρικαλινών με τις προσφορές τους, δημιούργησαν μία ακόμη δομή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στα Τρίκαλα. Η δομή ολοκλήρωσε τον κύκλο της το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023. Από τα χαράματα της 7ης Σεπτεμβρίου 2023 φιλοξένησε εκατοντάδες πολίτες από τον Δήμο Τρικκαίων και, στη συνέχεια, από άλλους Δήμους, κυρίως αυτόν της Φαρκαδόνας. Αμέσως μόλις τους παρέχονταν η πρώτη φροντίδα (καταγραφή, ρουχισμός, φάρμακα, τροφή κ.α.), ακολουθούσε μικρή αναμονή για να μετεγκατασταθούν σε δωμάτια ξενοδοχείων που μισθώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Ανήμερα της επίσκεψης της κ. Ζαχαράκη, ο κ. Σακκάς την ενημέρωσε ότι φιλοξενούνται σε δωμάτια ξενοδοχείων 473 άτομα. Ο αριθμός ποικίλλει ανά ημέρα, καθώς, για παράδειγμα, στις 14 Σεπτεμβρίου φιλοξενούνταν 527 άτομα, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου φιλοξενούνταν 405 άτομα.

Ακολούθως η Υπουργός ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική ενημέρωση των πληγέντων, μέσω συστήματος που ανέπτυξαν οι εθελοντές/τριες με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης