"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Τα απομεινάρια μιας … ημέρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Παρακολουθούσα λόγω απουσίας από την πόλη τις εξελίξεις από την έλευση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής .Στα θετικά συγκαταλέγεται ότι δεν υπήρξαν έκτροπα και επεισόδια πλην κάποιων βανδαλισμών στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατάλοιπο ίσως της επαναστατικής ορμής μερικών που έπρεπε έτσι και αλλιώς ν αφήσουν την αγωνιστική τους σφραγίδα.

Είμαι πολέμιος της φασιστικής ρητορικής  αλλά και κάθε είδους πολιτικού ολοκληρωτισμού (ένθεν- κακείθεν) αλλά είμαι και  από αυτούς που υποστηρίζουν ότι η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και μόνο αυτή έχει την δύναμη να απαντήσει και να αντικρούσει ολοκληρωτικούς δογματισμούς και φανατικές ιδεοληψίες.

Το να βλέπω όμως την πόλη μας γεμάτη αφίσες οι οποίες στο μήνυμά τους εκφράζουν σχεδόν το σύνολο των κατοίκων( άρα περιττές) οι οποίες με ζέση τοποθετούνται χωρίς ν απομακρύνονται  κατόπιν από τους υπευθύνους με ενοχλεί καί σαν πολίτη καί σαν αυτοδιοικητικό.

Και είμαστε εμείς που ενώ επιβάλλουμε ποινές στην αφισορύπανση   οδηγούμαστε  να λειτουργήσουμε ,,αλλά καρτ,,. Πολιτικοί σχηματισμοί που καλώς και δημοκρατικώς εκφράζονται θα πρέπει να μεριμνούν και για την αποκαθήλωση και τον  εξωραϊσμό των χώρων.

Για να μην στηλιτεύσω τους γκραφιστικούς βανδαλισμούς και ως προς το περιεχόμενο στο κτήριο της πρώην ΔΕΚΑ (περιοχή ΑΓ.Οικουμενίου).

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της πράξης? Ποιος θα καλύψει τα έξοδα της αποκατάστασης?Ο Δήμος –δηλαδή εμείς οι υπόλοιποι-επειδή κάποιοι θέλουν ανωνύμως να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους.

Φίλοι μου αγωνιστείτε, εκφραστείτε αλλά στα πλαίσια ενός πολιτικού πολιτισμού που δεν προσβάλει και ενοχλεί το κοινό αίσθημα. Η ανοχή δεν σημαίνει αποδοχή. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Λάππας Μιχαήλ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μιχάλη μην αλλαξεις πλευρό,σαν ακούσεις ερπύστριες των τανκς.
    Mάλλον δεν θα κτυπήσουν,εκείνο το βράδυ,την πόρτα σου οι φασίστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης