“Τα ασθενοφόρα των ΚΥ να διατεθούν στο ΕΚΑΒ” Reviewed by Momizat on . Τη διάθεση ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ που πρόσφατα εντάχθηκαν στο στόλο των Κέντρων Υγείας Θεσσαλίας ζήτησε το Σωματείο των Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθε Τη διάθεση ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ που πρόσφατα εντάχθηκαν στο στόλο των Κέντρων Υγείας Θεσσαλίας ζήτησε το Σωματείο των Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθε Rating: 0

“Τα ασθενοφόρα των ΚΥ να διατεθούν στο ΕΚΑΒ”

“Τα ασθενοφόρα των ΚΥ να διατεθούν στο ΕΚΑΒ”

Τη διάθεση ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ που πρόσφατα εντάχθηκαν στο στόλο των Κέντρων Υγείας Θεσσαλίας ζήτησε το Σωματείο των Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας. Όπως είναι γνωστό η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας, με πιστώσεις του ΕΣΠΑ, απέκτησε πρόσφατα 12 νέα ασθενοφόρα τα οποία διατέθηκαν στα Κέντρα Υγείας τα οποία ωστόσο δεν διαθέτουν οδηγούς για την κάλυψη των αναγκών, σε όλες τις βάρδιες, με αποτέλεσμα σύγχρονα ασθενοφόρα να παραμένουν παροπλισμένα.

Σε αντίθεση με το ΕΚΑΒ που διαθέτει οδηγούς και εκπαιδευμένα πληρώματα στην παροχή πρώτων βοηθειών και γενικότερα στην προνοσοκομειακή φροντίδα, όχι όμως και επαρκή αριθμό ασθενοφόρων, αφού ο στόλος των οχημάτων είναι παλαιός και συχνά εκδηλώνονται προβλήματα λόγω βλαβών.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Λάρισας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ιωάννη Γούλα, τον γεν. γραμματέα Ιωάννη Μακρυγιάννη και τον ταμία Νίκο Αντωνάκη, συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Γρηγόρη Δασταυρίδη και ζήτησαν την προσωρινή διάθεση των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Δημήτρης Παπαγγελής.

Το ίδιο θέμα, της παραχώρησης δύο ασθενοφόρων στον τομέα του ΕΚΑΒ Λάρισας, απασχόλησε και τη συνάντηση που είχε η διοίκηση του Σωματείου με τον διοικητή του ΠΝΛ Αθανάσιο Μητσιό.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή