Τα βρήκαν Μέρκελ και Σουλτς, έκλεισε ο Μεγάλος Συνασπισμός Reviewed by Momizat on . Σε συμφωνία κατέληξαν νωρίς την Παρασκευή οι αρχηγοί των δυνητικών εταίρων ενός νέου Μεγάλου Συνασπισμού μεταξύ CDU/CSU και SPD, οι Ανγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφ Σε συμφωνία κατέληξαν νωρίς την Παρασκευή οι αρχηγοί των δυνητικών εταίρων ενός νέου Μεγάλου Συνασπισμού μεταξύ CDU/CSU και SPD, οι Ανγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφ Rating: 0

Τα βρήκαν Μέρκελ και Σουλτς, έκλεισε ο Μεγάλος Συνασπισμός

Τα βρήκαν Μέρκελ και Σουλτς, έκλεισε ο Μεγάλος Συνασπισμός

Σε συμφωνία κατέληξαν νωρίς την Παρασκευή οι αρχηγοί των δυνητικών εταίρων ενός νέου Μεγάλου Συνασπισμού μεταξύ CDU/CSU και SPD, οι Ανγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ και Μάρτιν Σουλτς. Αυτό ανέφεραν κομματικές πηγές στην Die Welt αλλά και στο Reuters.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών είχε πει ότι το κόμμα του θα συμμετείχε υπό την προϋπόθεση ότι η νέα κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί θα ενισχύσει την Ευρώπη.

Το Spiegel ανέφερε ότι την Πέμπτη, κατά την έναρξη ενός ακόμη γύρου συνομιλιών, ανοικτά παρέμεναν τα θέματα της φορολογίας, της μετανάστευσης, της αγοράς εργασίας, οι συντάξεις και η Ευρώπη.

Οι συνομιλίες δεν ήταν καθόλου δύσκολες. Προεκλογικά –και μετεκλογικά– ο Σουλτς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έβαζε το SPD σε έναν νέο Μεγάλο Συνασπισμό. Και όταν αναγκάστηκε να μπει τελικά στις διαπραγματεύσεις με τη Μέρκελ, έπειτα από το ναυάγιο του συνασπισμού «Τζαμάικα» και τις πιέσεις που δέχτηκε από τον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, αυτές οι συζητήσεις διαπνέονταν από καχυποψία. Επανειλημμένως ο Σουλτς είχε διαμαρτυρηθεί για τις διαρροές στοιχείων της διαπραγμάτευσης προς τα μέσα ενημέρωσης, τις οποίες απέδιδε σε στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών.

Προσερχόμενη στις διερευνητικές συνομιλίες, η Ανγκελα Μέρκελ έλεγε ότι θα εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο προκειμένου να επιτευχθούν συμβιβασμοί, πρόσθεσε όμως ότι «φυσικά έχουμε κατά νου ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την ορθή πολιτική για τη χώρα. Στον βαθμό αυτό, θα είναι μια δύσκολη μέρα».

Οι πολίτες αναμένουν από μας ότι θα βρούμε λύσεις, πρόσθεσε η καγκελάριος.

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή