"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Τα δεδομένα για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Oι εσωκομματικές πιέσεις από τη μία πλευρά και η επιτακτική ανάγκη διεύρυνσης στην κοινωνία ενός πλειοψηφικού ρεύματος είναι αυτά που κυριαρχούν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της κατάρτισης του ψηφοδελτίου εν όψει της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης.

Η ονοματολογία δίνει και παίρνει ενώ διάχυτη είναι η φιλοδοξία σε ένα στελεχιακό δυναμικό το οποίο βλέπει ως ευκαιρία την πολιτική καριέρα, δεδομένου του κλίματος που υπάρχει με αφορμή το δημοσκοπικό προβάδισμα .

Οι διεργασίες είναι “παγωμένες” αλλά το παρασκήνιο καλά κρατεί, με την βουλευτή του κόμματος Παναγιώτα Δριτσέλη να θεωρείται η μόνη σίγουρη που εκ των πραγμάτων θα είναι στο ψηφοδέλτιο και από εκεί και πέρα… το χάος.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος φαίνεται πως εξασφαλίζει τη συμμετοχή του, πολύ σοβαρές είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Χρήστου Σιμορέλη ενώ δείχνει να έχει κλειδώσει η συμμετοχή του Γιώργου Παπασίμου που προέρχεται από την κίνηση Κοτζιά, το ΠΡΑΤΤΩ.

Από εκεί και πέρα ξεκινούν τα δύσκολα δεδομένου ότι οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο είναι έξι [6] εκ των οποίων οι δύο θα καλυφθούν από γυναίκες με την Αγγέλα Κομπόλια να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες  και μαζί με την Παναγιώτα Δριτσέλη να καλύπτουν τις θέσεις αυτές.

Από τον συνδικαλιστικό, κοινωνικό και αυτοδιοικητικό χώρο είναι πολύ σοβαρή η πιθανότητα συμμετοχής του Δημήτρη Καπέλα, ενώ “άγνωσται αι βουλαί” του Γιώργου Χονδρού και η στάση διεκδίκησης που θα κρατήσουν οι “Ροσονέρο”. Φυσικά… ανοικτά εκφράζει  το ενδιαφέρον του ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος, ως υποψήφιος… υποψήφιος

Αίνιγμα παραμένει η στάση του Δημήτρη Παπαθανασίου, αλλά φαίνεται ότι ισχύει παλιότερη δήλωσή του για μη συμμετοχή του πλέον σε αυτό το ψηφοδέλτιο. Στάση αναμονής και αμηχανίας υπάρχει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και από την πλευρά του Γιώργου Οικονόμου καθώς η εισροή πασοκογενών δυνάμεων εκφράζεται ως επιθυμία αλλά ταρακουνά τους εσωκομματικούς σχηματισμούς.
Το τελευταίο διάστημα, η πλευρά της οικογένειας Οικονόμου και Μερεντίτη φαίνεται ότι προσπαθεί να δείξει ότι δυσαρεστείται με επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όπως έδειξαν προ ημερών δηλώσεις στον «Πρωινό Λόγο». Η φήμη οργιάζει, αλλά είναι προφανές ότι όλα θα παιχτούν στα κεντρικά, αφού η τοπική οργάνωση είναι λάβρα εναντίον ενδεχομένου να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο, άτομα από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και γενικότερα από το παρελθόν. Άλλη φήμη, λέει ότι ο κ. Γ. Οικονόμου έχει βρεθεί σε συζητήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλά μέχρι εκεί», λέει η ίδια φήμη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελε στα Τρίκαλα να δείξει ότι είναι κάτι το παλιό, αλλά φέρνει το νέο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επίσης παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη ΔΗΜ.ΑΡ. χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια συμμετοχή στελέχους του κόμματος του Φώτη Κουβέλη στο τοπικό ψηφοδέλτιο.

Καλή τύχη σε όλους ….

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης