"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Τα διακοσμητικά φωτιστικά στο σπίτι!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε μια ηλιόλουστη χώρα όπως η Ελλάδα, το φως είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ο ήλιος και η ποσότητα φωτός που υπάρχει στον χώρο μας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία μας, την απόδοση στην εργασία μας και στον τρόπο που θα κινηθούμε και θα χαλαρώσουμε στο σπίτι. Ο χώρος που περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μας είναι το σπίτι μας, όπου και επιστρέφουμε σε αυτόν τις απογευματινές ώρες. Για να αυξήσουμε την ποσότητα φωτός στο σπίτι, αν βρίσκεται σε κάποιο σημείο όπου δεν το βλέπει ο ήλιος, ιδανικά θα πρέπει να βάλουμε αρκετά φωτιστικά που εκτός από πρόταση διακόσμησης, θα ενισχύσει και την ποσότητα φωτός στο χώρο μας.

Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσεις μερικές ιδέες για να προσθέσετε φωτιστικά εσωτερικού χώρου στα δωμάτια του σπιτιού τα οποία θα προσθέσουν μια ωραία πινελιά στον χώρο. Πριν ξεκινήσετε την έρευνα για να αγοράσετε φωτιστικά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιους σημαντικούς παράγοντες όπως το χρώμα του λαμπτήρα που μας ξεκουράζει και κατά πόσο αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για το δωμάτιο που θέλουμε να τοποθετήσουμε. Σε εξειδικευμένα καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού όπως ο Ledokosmos θα βρούμε μια μεγάλη ποικιλία σε φωτιστικά εσωτερικού χώρου και  έμπειρο προσωπικό ώστε να μας καθοδηγήσει στις αγορές μας.

  • Σαλόνι

Ο χώρος του σαλονιού είναι και ο πιο σημαντικός στο σπίτι. Εκεί, θα χαλαρώσουμε μετά από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, θα υποδεχθούμε τους καλεσμένους μας και πολλές φορές θα επιλέξουμε να διαβάσουμε ή να εργαστούμε. Τα φωτιστικά οροφής σε αυτούς τους χώρους έχουν αρκετή ποσότητα φωτισμού ωστόσο μπορούμε να επιλέξουμε κρυφούς φωτισμούς περιμετρικά του σαλονιού ή γύρω από τις βιτρίνες ή πίνακες του σπιτιού για να δημιουργήσουμε ένα πιο φωτεινό περιβάλλον. Τα φωτιστικά δαπέδου επίσης θα βοηθήσουν σημαντικά στο να αναδείξουμε τις γωνίες του σαλονιού και να τα αφήνουμε ανοιχτά ώστε να δημιουργήσουμε μια cozy ατμόσφαιρα.

  • Κουζίνα

Η κουζίνα είναι εξίσου ένα σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού, στο οποίο περνάμε αρκετό χρόνο ώστε να παρασκευάσουμε τα γεύματα μας και να μαγειρέψουμε. Μια καλή ιδέα, είναι να προσθέσουμε κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας κρυφό φωτισμό με ταινίες LED ώστε να έχουμε περισσότερο φως στον πάγκο της κουζίνας. Η προσθήκη της λεντοταινίας μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, καθώς είναι αυτοκόλλητη και δεν χρειάζεται να βλάψουμε τα έπιπλά μας.

  • Υπνοδωμάτια

Ομοίως, και στα υπνοδωμάτια θα πρέπει να έχουμε αρκετές επιλογές φωτισμού για κάθε ώρα της ημέρας. Εκτός από τα φωτιστικά οροφής, μπορούμε να προσθέσουμε στα κομοδίνα φωτιστικά με διακόπτη ή για μια πιο elegant πρόταση διακόσμησης, κρεμαστά φωτιστικά τα οποία σε ύψος θα φτάνουν στο προσκέφαλο του κρεβατιού. Επίσης, τα φωτιστικά δαπέδου ή φωτιστικά τοίχου θα βελτιώσουν την απόδοση του φωτός.

Επιλέξτε τα φωτιστικά προσεχτικά ώστε να υπάρχει μια ομοιομορφία στον χώρο χωρίς να υπερβάλλετε στην επιλογή. Ακόμη, μπορείτε να προσθέσετε ένα φωτάκι ασφαλείας στο χολ του σπιτιού το οποίο θα βοηθάει εσάς και τα παιδάκια σας να κινηθείτε ελεύθερα στον χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης