Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» στους «Μαγικούς επιστήμονες» Reviewed by Momizat on . Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, εμείς οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, συνοδευόμενοι από μερικούς καθηγητές, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια ονειρεμένη Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, εμείς οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, συνοδευόμενοι από μερικούς καθηγητές, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια ονειρεμένη Rating: 0

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» στους «Μαγικούς επιστήμονες»

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» στους «Μαγικούς επιστήμονες»

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, εμείς οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, συνοδευόμενοι από μερικούς καθηγητές, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια ονειρεμένη θεατρική παράσταση με τίτλο «Μαγικοί Επιστήμονες» στο Πνευματικό κέντρο Τρικάλων.

Όλα ήταν τόσο όμορφα, που πραγματικά, καθηγητές και μαθητές εντυπωσιάστηκαν και απόλαυσαν κάθε στιγμή της παράστασης. Ο φωτισμός και τα ειδικά οπτικοακουστικά τεχνάσματα ήταν καταπληκτικά. Τα σκηνικά ήταν υπέροχα και κατάφεραν να τραβήξουν  την προσοχή των θεατών με τα παιχνιδιάρικα χρώματα και τα παράξενα σχήματά τους. Τίποτα απ’ όλα αυτά, όμως, δεν θα είχε σημασία χωρίς την αξιότιμη προσπάθεια των ηθοποιών, οι οποίοι κατάφεραν να πλημμυρίσουν ολόκληρη τη σκηνή με τον επαγγελματισμό τους. Η ενδυμασία τους ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή, καθώς παρουσίαζε τη σοβαρότητα ενός μεγάλου επιστήμονα, χωρίς όμως να χάνει το χιούμορ και τα αστεία χαρακτηριστικά, που έκαναν κάθε στολή να ξεχωρίζει. Τέλος, η συνεχής επαφή των ηθοποιών με τους θεατές κατά τη διάρκεια της παράστασης, μάς έκανε να αισθανόμαστε οικεία στο χώρο του θεάτρου.

Η παράσταση ξεκίνησε με ένα αποτυχημένο πείραμα του Φουμπού, το οποίο κινδύνεψε να ανατινάξει ολόκληρο το εργαστήριο. Έτσι, δίνεται η αφορμή να παρουσιαστεί ο Dr. Βουβού, ο οποίος , αν και μεγάλος επιστήμονας, δεν δείχνει να έχει καμία επαφή με την τεχνολογία και τα σύγχρονα μέσα ψυχαγωγίας και δείχνει ιδιαίτερα αγανακτισμένος με τον βοηθό του. Οι χαρακτήρες των δύο πρωταγωνιστών του έργου φαίνεται να είναι εντελώς διαφορετικοί. Καταφέρνουν, ωστόσο, μέσα από τη συνεργασία τους να επιτελέσουν διάφορα πειράματα, μερικά από τα οποία σχετίζονται με την καθημερινή μας ζωή. Τα πειράματά τους επιβεβαιώνουν ορισμένους νόμους της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας. Η σοβαρότητα του Dr. Βουβού, αλλά και η άγνοιά του πάνω σε συγκεκριμένους τομείς, σε συνδυασμό με την αστεία προσωπικότητα του βοηθού του, Φουμπού, κάνουν την παράσταση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και την αγωνία των θεατών μεγαλύτερη, σχετικά με αυτά που επρόκειτο να ακολουθήσουν.

Όλα τα παραπάνω, είχαν ως αποτέλεσμα την επιτυχία της θεατρικής παράστασης και τον ενθουσιασμό του κοινού. Έτσι, θερμά χειροκροτήματα και επιφωνήματα επιδοκιμασίας πλημμύρισαν το χώρο του θεάτρου στο τέλος της παράστασης. Όλοι μας οφείλουμε ένα μεγάλο «μπράβο» στους συντελεστές, οι οποίοι κατάφεραν να συνδυάσουν τη μαγεία των θετικών επιστημών με το χιούμορ, το γέλιο και την απλή καθημερινή ζωή. Ελπίζω να μάς δοθεί ξανά η ευκαιρία να απολαύσουμε μια τόσο ονειρεμένη παράσταση και να ταξιδέψουμε ξανά στον μαγευτικό κόσμο του θεάτρου.

Μαριάννα Μπαμπανάρα, μαθήτρια της α΄ γυμνασίου

των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή