"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Τα επόμενα βήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συζήτησε τις εξελίξεις και τα καθήκοντα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, μέσα στους επόμενους κρίσιμους μήνες.
Σε διεθνές επίπεδο βαθαίνει η οικονομική κρίση του συστήματος και  οξύνονται οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.
ΗΠΑ και η ΕΕ μπαίνουν σε νέα φάση ύφεσης, μέσα σε συνθήκες εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην  Ουκρανία και στη Μ. Ανατολή, εξελίξεις που     εγκυμονούν τεράστιους οικονομικούς κινδύνους για την ζωή των λαών. Η εικόνα επιδεινώνεται από την πολιτική αστάθεια,  όπως φάνηκε καθαρά με το παράδειγμα της Γαλλίας.
Στην Ελλάδα, η άθλια κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μπαίνει στο φθινόπωρο βαθιά τραυματισμένη. Όμως, παρά την όλο και μεγαλύτερη κοινωνική αποδυνάμωση και πολιτική φθορά της κυβέρνησης,  συνεχίζεται η καταστροφική για την εργαζόμενη πλειοψηφία επίθεση, τόσο με την υλοποίηση των μνημονίων και του τελευταίου μεσοπρόθεσμου, όσο και με την ευθυγράμμιση στις επιλογές του αμερικανο – ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού μπλοκ. Η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος πρόκειται να δοκιμαστεί κι άλλο την  επόμενη περίοδο, γύρω από τα ζητήματα της «αναδιάρθρωσης του χρέους» και της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας.
Πρώτα απ’ όλα όμως η πολιτική σταθερότητα της κυβέρνησης δοκιμάζεται  από τη συνεχιζόμενη εργατική αντίσταση. Το μπλοκάρισμα της διαδικασίας αξιολόγησης, με την συσπείρωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου στη γραμμή της ανυπακοής, η αυτοοργάνωση, ο αποφασιστικός αγώνας, η πρώτη επιτυχία των εργαζόμενων στην COSCO , αλλά και το γεγονός ότι τα μέτωπα της προηγούμενης περιόδου (ΕΡΤ, διαθέσιμοι, καθαρίστριες, Coca Cola κλπ) παραμένουν ενεργά, δημιουργούν τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο και αναδεικνύουν την ρεαλιστικότητα της ανατροπής του.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην ενίσχυση, την ενοποίηση και πολιτικοποίηση της εργατικής αντίστασης.  Θα δώσει την μάχη για την ανατροπή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για να ανοίξει συνολικά ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να εντείνουν τους αγώνες τους, τις προσπάθειες οργάνωσης και συντονισμού από τα κάτω κόντρα στην συνδικαλιστική γρφαειοκρατία, με την αυτοπεποίθηση  ότι μπορούμε να τους ανατρέψουμε, χωρίς αναμονή για πολιτικές εξελίξεις «από τα πάνω». Παλεύουμε  όχι μόνο για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα (απολύσεις και μειώσεις μισθών, κατάργηση του ασφαλιστικού, νέος 330 κλπ), αλλά και να πάρουμε πίσω ότι μας πήραν, να ξηλώσουμε όλους τους τερατώδεις  μνημονιακούς νόμους. Για έναν άλλο δρόμο χωρίς χρέος, μνημόνια και ΕΕ, σε  ρήξη με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του πολιτικούς τους υπηρέτες, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.
Την περίοδο που ανοίγεται οι δυνάμεις μας θα δώσουν τη μάχη με πρώτο σταθμό την μαζική αγωνιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη:
– Ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις στο δημόσιο, ενάντια στην κατάργηση κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Για την επαναπρόσληψη όλων των διαθέσιμων και απολυμένων. Στο πλευρό των καθαριστριών στη δίκη τους στις 23 Σεπτέμβρη.
-Ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό,  με ορόσημο του κινηματικού αντιφασιστικού Σεπτέμβρη μια μεγαλειώδη διαδήλωση στην μαύρη επέτειο της δολοφονίας Π. Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι και στη Συναυλία στο Σύνταγμα την επόμενη μέρα.
-Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτές, από την Παλαιστίνη και τη Μ. Ανατολή μέχρι την Ουκρανία
-Για την κατάργηση της ελαστική εργασίας, με αιχμές τα προγράμματα “κοινωφελούς” εργασίας, την Κυριακάτικη αργία, για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
– Για την οργάνωση των ανέργων, για άμεσα μέτρα προστασίας από την ανεργία με επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους ίσο με τον βασικό μισθό. Για την  δημιουργία θέσεων εργασίας, με μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων σύνταξης, με δημόσιες επενδύσεις και προσλήψεις.
– Ενάντια στη συνεχιζόμενη φορομπηξία, με αιχμή τον ΕΝΦΙΑ.
– Ενάντια στην αντιδραστική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων, τις διαγραφές των φοιτητών, το «νέο λύκειο» της ταξικής επιλογής.
– Η παρουσία μας σε πολλά δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια μας επιτρέπει να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις όχι μόνο για τα τοπικά προβλήματα, αλλά και ενάντια στο σύνολο των πολιτικών για την εργασία, το περιβάλλον, τις προτεραιότητες σε επενδύσεις κλπ, που σήμερα σε μεγάλο βαθμό υλοποιούνται μέσα από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Παράλληλα προετοιμαζόμαστε για την οργάνωση της 3ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  Θα προηγηθεί ΠΣΟ που θα συζητήσει και τις όποιες  αλλαγές για τα οργανωτικά ζητήματα.
Για τη διευκόλυνση της συζήτησης γύρω από τα θέματα του ΠΣΟ και της συνδιάσκεψης η ΚΣΕ αποφάσισε τη δημιουργία αντίστοιχων ομάδων εργασίας (για την επεξεργασία των θέσεων και το  οργανωτικό).
Οι τοπικές και κλαδικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούνται να συνεδριάσουν άμεσα για να συζητήσουν για τις πολιτικές εξελίξεις και κυρίως να οργανώσουν την παρέμβασή τους στα παραπάνω μέτωπα με ιδιαίτερη μέριμνα για την γρήγορη οργανωτική ανασυγκρότησή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης