Τα επόμενα στοιχήματα του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Η πρώτη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για το 2014 ήταν πολιτική και σαφώς εκλογική, με πολιτικά συμπεράσματα. Στη χθεσινή συνδιάσκεψη συζητήθηκαν α Η πρώτη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για το 2014 ήταν πολιτική και σαφώς εκλογική, με πολιτικά συμπεράσματα. Στη χθεσινή συνδιάσκεψη συζητήθηκαν α Rating: 0

Τα επόμενα στοιχήματα του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Τρικάλων

Τα επόμενα στοιχήματα του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Τρικάλων

Η πρώτη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για το 2014 ήταν πολιτική και σαφώς εκλογική, με πολιτικά συμπεράσματα. Στη χθεσινή συνδιάσκεψη συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα, αφού έτσι κι αλλιώς αυτά υπάρχουν: αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές, δράσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα, προβολή θέσεων του κόμματος, κινητικότητα και προγραμματισμός.
Το εκλογικό ζήτημα, που υποκρύπτει πολιτικά συμπεράσματα, είναι το ποιοι εξελέγησαν. Με μια απλή ανάγνωση των ονομάτων των εκλεγμένων στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, φαίνεται ότι υπάρχει υπεροχή μιας τάσης εντός του κόμματος. Κάτι που είχε ήδη φανεί από την προ των Χριστουγέννων συνέλευση της Οργάνωσης μελών των Τρικάλων, όταν η ένταση είχε υπερβεί τα εσκαμμένα. Οι δύο τάσεις έχουν διαφορετική λογική ως προς τη συγκρότηση των παρατάξεων που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και διαφορετική αντίληψη για το κόμμα. Αυτό, όμως, είναι το γεγονός που, αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να το «διαλύσει». Δηλαδή, εάν αρχίσει η εσωτερική γκρίνια για πλήθος ζητημάτων, το μόνο που θα κατορθωθεί, θα είναι η προβολή μιας εικόνας που δεν θα συνάδει με την πολιτική έκφραση απόψεων, αλλά με εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να πρωταγωνιστήσει και στα Τρίκαλα σε επίπεδο, είτε αυτοδιοικητικών κινήσεων, είτε άλλων πολιτικών ζητημάτων, είναι σαφές ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη λογική των δύο τάσεων και να ασχοληθεί με όσα συμβαίνουν πραγματικά. Εξάλλου, εσχάτως το κόμμα έχει αρχίσει να κινείται σε κάποιο επίπεδο για σοβαρά ζητήματα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο τρικαλινός πολίτης αναμένει προτάσεις και λύσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα και ποσώς ενδιαφέρεται για το ποιος θα έχει περισσότερες «δυνατότητες» στο ένα ή το άλλο όργανο. Η εσωτερική αντιπαράθεση, για τη «γραμμή» που θα ακολουθηθεί, σαφώς συνδέεται με το γενικότερο πολιτικό και οργανωτικό ζήτημα. Αλλά αυτό φαντάζει για τον πολίτη, μακρινό, ξένο και σαφώς, μη σχετιζόμενο με το νέο ήθος που επιδιώκει να προωθήσει το κόμμα.

Το πρώτο ζήτημα

Μετά τη συζήτηση στη συνδιάσκεψη, ακολούθησε η εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Αυτή, εκτός από την εκλογή γραμματέα και τα λοιπά τυπικά, θα πρέπει να ασχοληθεί με σημαντικά θέματα: τήρηση και υλοποίηση των αποφάσεων της ΚΠΕ για τα θέματα των εκλογών, σχεδιασμός του προεκλογικού αγώνα για τη «Φυσάει Κόντρα», εξέταση των ζητημάτων για άλλους συνδυασμούς στους λοιπούς τρεις Δήμους, χάραξη τακτικής σε ζητήματα, όπως το Διασωματειακό των εργαζομένων – ανέργων, η παρέμβαση στους αγρότες, τα θέματα της υγείας, η υλοποίηση δράσεων σε μικρά ή μεγάλα θέματα που ανακύπτουν, η ανάδειξη ζητημάτων. Δηλαδή, όλα όσα  έκανε ή δεν έκανε η απελθούσα Νομαρχιακή Επιτροπή, που ουσιαστικά «κίνησε» το κόμμα την περίοδο γέννησης μιας νέας πολιτικής οντότητας, του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ που είναι αξιωματική αντιπολίτευση και «χτυπά» την πόρτα της εξουσίας.
Πρώτη ενασχόληση της νέας Ν.Ε., η «Φυσάει Κόντρα». Σε 15 ημέρες (στις 26 Ιανουαρίου για την ακρίβεια), τα μέλη της παράταξη θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν για τα της εκλογικής παρέμβασης. Την ερχόμενη Κυριακή όμως, θα φανεί, εάν και κάποιος άλλος, πλην του Δημ. Παπαθανασίου, θα θέσει ή όχι υποψηφιότητα για υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη (ακούστηκε παλιότερα το όνομα του Θαν. Ευαγγελόπουλου). Ο τρόπος με τον οποίον θα κινηθεί η νέα ΝΕ, θα είναι και ένα σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Τα αποτελέσματα
Οι εκλεγέντες στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, είναι:
Αλεξανδρής Γιάννης, Γεροδημόπουλος Βασίλης, Καπέλλας Δημήτρης, Κομπόλια Αγγέλα, Κούλιου Σμαραγδή, Κωστοπούλου Βάσω, Μπέης Γιάννης, Μπούρα Σούλα, Ντάντος Βαγγέλης, Νταούλας Σταύρος, Παπαγεωργίου Βασίλης, Παπαζεύκου Ουρανία, Πεταράκης Δημήτρης, Ραπτοτάσιος Σωκράτης, Σαριγγαλάς Δημήτρης, Σιμορέλης Χρήστος, Σίμος Γιάννης, Συγκούνας Απόστολος, Τσίνα Άσπα, Χαρτοπούλου Πέρη, Χριστόπουλος Γιάννης

Για το Περιφερειακό Συμβούλιο εκλέγονται οι Μπέης Γιάννης και Σιμορέλης Χρήστος.

Πλέον, ακολουθεί η συγκρότηση προεδρείου και η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, το αμέσως επόμενο διάστημα

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή