Τα κατά Ταμήλο αποτελέσματα των εκλογών Reviewed by Momizat on . ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ   Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, διαπιστώνουμε τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ   Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, διαπιστώνουμε τα Rating: 0

Τα κατά Ταμήλο αποτελέσματα των εκλογών

Τα κατά Ταμήλο αποτελέσματα των εκλογών

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, διαπιστώνουμε τα εξής :

  1. Η Ν.Δ. κέρδισε από την πρώτη Κυριακή 1 Περιφέρεια (Ηπείρου)
  2. Η Ν.Δ. βρίσκεται στο β΄ γύρο στις υπόλοιπες 11 (από 12 περιφέρειες). Ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στον Β΄ Γύρο, μόνον σε 4 Περιφέρειες.
  3. Από τις 4 περιφέρεις όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μπει στον Β΄ Γύρο, στις 2 από αυτές, έχει τεράστια διαφορά από τον υποψήφιο της Ν.Δ.  (Πελοπόννησος Ν.Δ. 43,29% – έναντι 15,69% του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ – Στερεά Ελλάδα Ν.Δ. 41,32% έναντι 18,67% του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ)
  4. Σε 8 από τις 13 Περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην τρίτη θέση. Μεταξύ αυτών, περιφέρειες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνιζε υψηλό  ποσοστό στις εκλογές του Ιουνίου του 2012,  όπως η Κρήτη, η Δυτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο.
  5. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πολιτικοποιήσει (ανεπιτυχώς) τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μιας και ο κ. Τσίπρας έβαλε  σκληρό δημοψηφισματικό δίλημμα στον Ελληνικό λαό. Όπως, και οι επιλογές στα πρόσωπα των υποψηφίων περιφερειαρχών του, ήταν σκληρά πολιτικές, αφού οι περισσότεροι ήταν εν ενεργεία Βουλευτές του. Το κεντρικό τους σύνθημα (και στις αυτοδιοικητικές εκλογές) ήταν «Ψηφίζουμε και φεύγουνε». Αυτή η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε πανηγυρικά από το εκλογικό σώμα!
  6. Η μόνη περιφέρεια στην οποία προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή της Αττικής όπου όμως, το ποσοστό του είναι μειωμένο κατά 7% σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Τόσο στο Δήμο της Αθήνας, όσο και στην Περιφέρεια της Αττικής, η εκλογική βάση της Ν.Δ. διασπάστηκε σε πολλά ψηφοδέλτια. Γι αυτό και παρότι στην Περιφέρεια Αττικής, δεν βρίσκεται στον Β΄ γύρο υποψήφιος της Ν.Δ., το άθροισμα των ποσοστών των κομμάτων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση εμφανίζονται αυξημένα σε σχέση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2012 (36% σήμερα, έναντι 34% του Ιουνίου του 2012)

 

  1. Επίσης, στις 51 Πρωτεύουσες Νομών της χώρας:

6 υποψήφιοι που είχαν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ήδη εκλεγεί Δήμαρχοι.

Άλλοι 32 υποψήφιοι που έχουν την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας περνούν στο δεύτερο γύρο. Από αυτούς οι 29 προηγούνται, έναντι μόνον 1 του ΣΥΡΙΖΑ

Μόλις 11 υποψήφιοι που έχουν την κομματική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ περνούν στο δεύτερο γύρο.

 

Συμπερασματικά, απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευθεί τα αποτελέσματα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά στη Θεσσαλία καταποντίστηκε.

Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, πήρε την απάντηση από τις τοπικές κοινωνίες ότι ψηφίζονται οι ικανότεροι με βάση το πρόγραμμά τους και το όραμά τους για το Δήμο ή την Περιφέρεια τους και όχι τα πολιτικά στελέχη που υποδεικνύονται από την κομματική νομενκλατούρα.

Παρόμοια απάντηση θα λάβει ο κ. Τσίπρας και στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου οι πολίτες θα επιλέξουν τη σταθερότητα δίνοντας τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας και στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά να ολοκληρώσει την προσπάθεια του, ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης.

 

ΜΙΧΑΗΛ Κ. ΤΑΜΗΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή