Τα κρεμμύδια… έκρυβαν κλεμμένο χαλκό Reviewed by Momizat on . Συλλήψεις Ρομά για κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ   Συνελήφθησαν, προχθές (31-10-2013) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Συλλήψεις Ρομά για κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ   Συνελήφθησαν, προχθές (31-10-2013) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Rating: 0

Τα κρεμμύδια… έκρυβαν κλεμμένο χαλκό

Τα κρεμμύδια… έκρυβαν κλεμμένο χαλκό

Συλλήψεις Ρομά για κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ

 

Συνελήφθησαν, προχθές (31-10-2013) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, δύο ημεδαποί ROMA, ηλικίας 42 και 34 ετών, για κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν στην καρότσα του επιμελώς κρυμμένα κάτω από (37) τσουβάλια κρεμμυδιών, (13) τσουβάλια, τα οποία περιείχαν χαλκό σε πλάκες και πηνία, συνολικού βάρους (935) κιλών, από οκτώ (8) μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. Λάρισας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες το χρονικό διάστημα από 28-10-2013 έως απογευματινές ώρες της 31-10-2013 αφαίρεσαν μέρος της προαναφερόμενης ποσότητας χαλκού από τέσσερις (4) τουλάχιστον μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Λάρισας.
Η ποσότητα χαλκού κατασχέθηκε και θα αποδοθεί σε εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η. Λάρισας. Επίσης, κατασχέθηκαν το φορτηγό αυτοκίνητο του δράστη, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και τα τσουβάλια με τα κρεμμύδια, συνολικού βάρους 520 κιλών, ως προϊόντα κλοπής, καθώς οι δράστες δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 42χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε χωρίς άδεια.
Η οικονομική ζημία που υπέστη η Δ.Ε.Η. ανέρχεται στα (30.000) ευρώ, ενώ προκλήθηκαν παρενέργειες στην ομαλή ηλεκτροδότηση του δικτύου της και επισφαλείς καταστάσεις για τους εργαζομένους στα συνεργεία της.
Μετά τη διενέργεια προανάκρισης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Σημειώνεται ότι από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα, από τις Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, καταγράφεται η κάτωθι δραστηριότητα :
– εξιχνιάστηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών ποσοτήτων χαλκού
– εξαρθρώθηκε μία εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στις κλοπές καλωδίων χαλκού παροχών και μετασχηματιστών του δικτύου της Δ.Ε.Η.
– συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα για κλοπές καλωδίων και τμημάτων χαλκού και
– κατασχέθηκαν συνολικά (2.834) κιλά χαλκού και (1.142) μέτρα καλωδίων χαλκού.
Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών στο συγκεκριμένο πεδίο εγκληματικής δραστηριότητας θα συνεχιστούν, σε όλες τις περιοχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή