"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.3 C
Trikala

Τα… κύματα που καθορίζουν την τάση στις μεγάλες ευρωαγορές – του Δημήτρη Τσάντου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται να βρίσκονται σε συγχρονισμό και μόνο αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί ίσως να «αποκαλύπτει» ένα εναλλακτικό σενάριο, εξηγεί ο Δημήτρης Τσάντος, μέλος της τεχνικής ομάδας ανάλυσης της Elliott Wave Trader και της Elliott Wave International της ομάδας του Prechter.

Δημήτρης Τσάντος

Η βασική εκτίμηση είναι πως όλοι οι ευρωπαϊκοί δείκτες κορύφωσαν, έχουν ήδη πραγματοποιήσει το κύμα 1 ή Α και πλέον βρίσκονται σε διόρθωση ως κύμα 2 ή Β.

Ο βασικός ευρωπαϊκός δείκτης Europe Stoxx 600, βαρόμετρο για τις ευρωπαϊκές αγορές και την εγχώρια, φυσικά, φαίνεται να βρίσκεται ήδη στο κύμα (iii) του C με τελικό στόχο κοντά στο υψηλό των 464,11 μονάδων και τώρα διορθώνει ως κύμα 2 με τη μορφή του σχηματισμού ως expanded flat.

Παράλληλα, και ο έτερος δείκτης των ευρωπαϊκών blue chips Europe Stoxx 50, φαίνεται επίσης να βρίσκεται στο κύμα (iii) του C με τελικό πιθανό στόχο τιμής κοντά τοπικό υψηλό των 4.024 μονάδων και πλέον διορθώνει ως κύμα 2 με τη μορφή του pattern expanded flat.

Ο δείκτης FTSE – 100 στο Λονδίνο, αποτελεί ίσως το μοναδικό διάγραμμα όπου η εκτίμηση είναι πως βρίσκεται στο κύμα 4 ως triangle ABCDE και απομένει το pullback ως Ε για την ολοκλήρωση του και έπειτα ένα ακόμη υψηλό κοντά στις 8.000 – 8.500 μονάδες, όπου η αγορά θα κορυφωθεί ως τελικό κύμα 5. Η εναλλακτική μέτρηση για όλη την Ευρώπη είναι στην ουσία η παραπάνω μέτρηση του FTSE – 100, όπου τα τελευταία χαμηλά ήταν το κύμα 4 κι απομένει άλλο ένα ακόμη νέο υψηλό ως πέμπτο κύμα.

Από τις επιμέρους ευρωπαϊκές αγορές, για τον γερμανικό δείκτη Xetra DAX, η βασική εκτίμηση και μέτρηση είναι ότι διορθώνει ως expanded flat, έχοντας ήδη ολοκληρώσει το πρώτο κύμα (i) και διορθώνει ως κύμα (ii) του C, με τελικό στόχο το υψηλό των 14.925 μονάδων περίπου. Ο έτερος ευρωπαϊκός δείκτης με σημασία είναι ο γαλλικός δείκτης CAC 40 έχει ως βασική εκτίμηση ότι διορθώνει ως flat abc και βρίσκεται στο (iii) του C με τελικό στόχο το υψηλό του των 6.825 μονάδων.

Μεγαλύτερη σημασία για την εγχώρια αγορά ίσως έχει το διάγραμμα της γειτονικής χώρας Ιταλίας, ο FTSE MIB Italy. Η πολιτικής σκηνή στην Ιταλία έχει διαμορφώσει το διάγραμμα του ΜΙΒ σε πιο bearish, συνεκτιμώμενης και της κατάστασης στη γειτονική χώρα λόγω των εκλογών και της μεγάλης διαμορφούμενης αντι ευρωπαϊκής πλειοψηφίας της. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κεντροδεξιός συνασπισμός Fratelli d’Italia – FdI, Forza Italia και Lega διεύρυνε αισθητά το προβάδισμά του σε πάνω από 15 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι ενός ακόμη πιο κατακερματισμένου κεντροαριστερού συνασπισμού.

Αυτά για τον δείκτη δεν είναι θετικά νέα και όσο βρίσκεται κάτω των 23.255 – 24.000 μονάδων που εδράζει το 61,8% – 76,4% retrace, είναι και ο στόχος του κύματος (ii), βασική εκτίμηση η απευθείας καθοδική κίνηση μπαίνοντας στην ‘καρδιά’ του (iii), παρασύροντας(;) όλη την Ευρώπη χαμηλότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης