"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26 C
Trikala

«Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους».

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θεωρητικά ο πολιτικός εκλέγεται για να εκφράσει τα συμφέροντα του εντολέα του (του λαού ,των ψηφοφόρων).

Καλείται να αποφασίσει, αλλά όλα όμως είναι προαποφασισμένα (οι αποφάσεις έχουν παρθεί αλλού ,κυρίως εκτός Ελλάδας ,κυρίως στη Γερμανία) .

Τότε γιατί εκλέγεται ; (στο δήμο ,στη περιφέρεια, στη βουλή). Κάνει πως αποφασίζει, για να νομίζουν οι ψηφοφόροι ότι οι δικοί του άνθρωποι αποφασίζουν.

Για να εκλεγεί τι έχει να πει ; Tίποτε απολύτως ,φράσεις και προτάσεις χωρίς περιεχόμενο, γενικότητες, λείπει παντελώς το περιεχόμενο .

Τότε τι μένει ; η εικόνα του . Πριν από χρόνια ο πολιτικός επικοινωνούσε με άρθρα με τοποθετήσεις με λόγους στο μπαλκόνι ,μετά ήρθε η τηλεόραση ,σήμερα προστέθηκαν τα social network ,που κυριαρχούν.

Τότε το περιεχόμενο κυριαρχούσε της εικόνας ,σήμερα όλα αντιστρέφονται . στο facebook π,χ. επικοινωνούμε εικόνα και ελάχιστο περιεχόμενο.

Επομένως και ο πολιτικός δεν είναι πραγματικά πολιτικός, δεν έχει περιεχόμενο,του μένει μόνο η εικόνα του εαυτού του .

Κάνει τη λεγόμενη πολιτική με εικόνες ,με θεάματα .

Παρατηρούμε εκατοντάδες φωτογραφίες.

Δεν είναι τυχαίο. Είναι αχώριστος με το τάμπλετ του και είναι εξοικειωμένος με το facebook .

Τροφοδοτεί την κοινή γνώμη με εικόνες ,με τηλεδιασκέψεις, γυμναστική στο σπίτι , να τρώει, να κάνει δουλείες ,κάθε μέρα και ένα κομμάτι της ζωής του .

Mέχρι και φιλανθρωπίες κάνει , λες και αυτές χρειάζονται δημοσιότητα .

Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος χώρος αναμιγνύονται διαρκώς.

Όποιοι εκλεγμένοι κινούνται σε αυτό το χώρο έχουν μέλλον .

Γιατί ξέρουν ότι επικοινωνώντας δια μέσου της παρουσίασης του εαυτού ,μετασχηματίζουν έτσι τον εαυτό τους σε περιεχόμενο , μιας και όπως είπαμε παραπάνω δεν υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο.

Αυτοί τελικά τι είναι ;

Σάκης Κωστούλας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν διαφωνώ με την τοποθέτησή σας. Δεν θεωρώ όμως οτι λείπουν πολιτικοί σήμερα, έστω και με τα αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά που αναφέρατε.Η εποχή μας είναι δύσκολη για «Πολιτικούς Πρίγκηπες». Λείπουν όμως ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ με αρετές, με ειλικρίνεια, να υποσχεθουν την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού κι όχι να βουλιάξουν στην ανεπάρκειά τους ή να ολιγωρήσουν μπροστά στα μεγάλα διλήμματα.
    «Γιατί γενικά οι άνθρωποι κρίνουν πιο πολύ από τα φαινόμενα παρά από τα πράγματα, επειδή όλοι μπορούν να βλέπουν και ν’ ακούν, λίγοι όμως είναι εκείνοι που μπορούν και να κρίνουν».
    Μακιαβέλι στον «Ηγεμόνα» του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης