Τα μπλόκα πάνε Κιλελέρ Reviewed by Momizat on . Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων: «Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ που συγκροτήθηκε μέσα στην φωτιά των αγροτικών κινητοπ Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων: «Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ που συγκροτήθηκε μέσα στην φωτιά των αγροτικών κινητοπ Rating: 0

Τα μπλόκα πάνε Κιλελέρ

Τα μπλόκα πάνε Κιλελέρ

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων:

«Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ που συγκροτήθηκε μέσα στην φωτιά των αγροτικών κινητοποιήσεων, απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας για να τιμήσουμε την ηρωική εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ.

Τιμάμε τους ηρωικούς κολίγους που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην τυραννία των τσιφλικάδων διεκδικώντας το δίκιο τους.

Σήμερα 104 χρόνια μετά είναι καθήκον μας με οδηγό την εξέγερση στο Κιλελέρ να συνεχίσουμε τον πολυήμερο αγώνα των μπλόκων παλεύοντας:

•             Ενάντια στην ΚΑΠ που με νέα μέτρα προωθεί το βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις, βάζει νέα εμπόδια στην καλλιέργεια, αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.

•             Τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αυξάνουν το κόστος παραγωγής, μας χαρατσώνουν άγρια με την φοροληστεία μειώνοντας το εισόδημα μας. Μας οδηγούν στην φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αφανισμό.

•             Όλους όσους προσπαθούν να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα με την στήριξη κομμάτων και ΜΜΕ. Προβάλουν αιτήματα που δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τις ξεπουλημένες ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ.

Η πανελλαδική κινητοποίηση στο χώρο της εξέγερσης στο Κιλελέρ την Κυριακή 9 Μάρτη είναι η αγωνιστική συνέχεια των πολυήμερων αγροτικών μπλόκων. Ταυτόχρονα αποτελεί την αφετηρία του νέου κύκλου κινητοποιήσεων καθώς τα προβλήματα οξύνονται και δεν μπορούν να λυθούν χωρίς την πάλη και συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Κιλελέρ δυναμώνοντας:

Την κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους καιØ τα ταξικά σωματεία τους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Τα μεγάλα συλλαλητήρια στην διάρκεια των μπλόκων, η συμπαράσταση που εκφράστηκε στον αγώνα μας απέδειξαν ότι ο λαός ενωμένος και αποφασισμένος μπορεί να ματαιώσει τα κυβερνητικά σχέδια, να ανατρέψει την κρατική καταστολή, να ανοίξει τον δρόμο για μια διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας.

Τους Αγροτικούς Συλλόγους ώστε να συσπειρώσουν τηνØ πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, να αποκτήσουν ουσιαστική λειτουργία, να αποτελέσουν τον μαζικό φορέα προώθησης των συμφερόντων και αιτημάτων συνολικά των κατοίκων στην ύπαιθρο. Δυνατοί Αγροτικοί Σύλλογοι, συγκρότηση νέων Α.Σ σε κάθε Νομό, σημαίνει ότι πιο αποφασιστικά, καλύτερα οργανωμένοι, πιο πολλοί, θα δώσουμε τους νέους αγώνες που αναπόφευκτα έρχονται.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή