Τα νέα του Επιμελητηρίου Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Ημερίδα: «Αναπτυξιακές και Επιχειρηματικές Προοπτικές στη Θεσσαλία από τη Συμβιωτική Αξιοποίηση Αγροτικών και Βιομηχανικών Στερεών Αποβλήτων για την Παραγωγή Υλ Ημερίδα: «Αναπτυξιακές και Επιχειρηματικές Προοπτικές στη Θεσσαλία από τη Συμβιωτική Αξιοποίηση Αγροτικών και Βιομηχανικών Στερεών Αποβλήτων για την Παραγωγή Υλ Rating: 0

Τα νέα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Ημερίδα: «Αναπτυξιακές και Επιχειρηματικές Προοπτικές στη Θεσσαλία από τη Συμβιωτική Αξιοποίηση Αγροτικών και Βιομηχανικών Στερεών Αποβλήτων για την Παραγωγή Υλικών και Ενέργειας»

Η Ομάδα Βιομάζας του εργαστηρίου “Τεχνολογίας Χημικών Εγκαταστάσεων” του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ και “Χημικής Τεχνολογίας Επιστήμης & Μηχανικής Συμπεριφοράς Υλικών” του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλίας σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 στις 9:00 με τίτλο: «Αναπτυξιακές και Επιχειρηματικές Προοπτικές στη Θεσσαλία από τη Συμβιωτική Αξιοποίηση Αγροτικών και Βιομηχανικών Στερεών Αποβλήτων για την Παραγωγή Υλικών και Ενέργειας».

Στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, όπου η αναγκαιότητα επιστροφής της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης είναι πιο επείγουσα παρά ποτέ, μέσω της ημερίδας αυτής επιχειρείται, η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, ενόψει της κατάστασης που θα διαμορφωθεί με την εφαρμογή του νέου προγραμματικού πλαισίου και των κατευθύνσεων που χαράσσονται από την ΕΕ. Στόχος είναι να αναδειχθεί πώς η συμβιωτική αξιοποίηση αγροτικών και βιομηχανικών στερεών αποβλήτων για την παραγωγή υλικών και ενέργειας μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην επανεκκίνηση της τοπικής και εθνικής οικονομίας, οδηγώντας ταυτόχρονα στον μετασχηματισμό και την σταδιακή ανάκαμψη της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Η ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτιρίου ΔΔΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Πρόσβαση: Η πρόσβαση με αυτοκίνητο προς το ΤΕΙ Θεσσαλίας με αυτοκίνητο γίνεται από την Περιφερειακή οδό Λάρισας.

Εκτός τραπεζικού δανεισμού οι περισσότερες επιχειρήσεις

Εκτός τραπεζικού δανεισμού βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, είτε γιατί το αίτημα απορρίπτεται είτε -και κυρίως- γιατί οι επιχειρήσεις δεν ζητούν δάνειο φοβούμενες ότι δεν θα εγκριθεί. Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά την περίοδο Απριλίου – Σεπτεμβρίου, μόλις το 18% των ελληνικών ΜμΕ ζήτησε δάνειο.

Σημαντική μείωση καταγράφει στο Δελτίο Τιμών Καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ

Σημαντική μείωση καταγράφει στο Δελτίο Τιμών Καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ, τον Οκτώβριο του 2014, η κατηγορία της «Διατροφής και των μη αλκοολούχων ποτών». Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2013, καταγράφεται μείωση (-1,1%), όπου η πλειονότητα των βασικών ειδών διατροφής παρουσιάζει έντονες αποπληθωριστικές τάσεις.

Νέος κώδικας δεοντολογίας για τις προσφορές

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο «Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του Καταναλωτή κατά τη διάρκεια των προσφορών, των εκπτώσεων και τις προωθητικές ενέργειες». Με την απόφαση, μεταξύ άλλων θεσπίζεται ότι οι προσφορές μπορεί να πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκτός από τις περιόδους των εκπτώσεων, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.

Συμψηφισμός οφειλών

Στην επίσπευση των διαδικασιών όσον αφορά τον συμψηφισμό των επιστροφών φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ με ασφαλιστικές εισφορές προχωρά η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων. Τα αιτήματα συμψηφισμού οφειλών στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης θα υποβάλλονται προς την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., και το αποτέλεσμα της επεξεργασίας θα επιστρέφει εντός τριών ημερών. Αν το αίτημα συμψηφισμού υποβληθεί από τις Δ.Ο.Υ. ή τα Ελεγκτικά Κέντρα, το αποτέλεσμα της επεξεργασίας θα επιστρέφεται σε πραγματικό χρόνο (online). Μετά τον συμψηφισμό και εφόσον υπάρχει υπόλοιπο φόρου προς επιστροφή, αυτή θα γίνεται αμέσως και χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας.

Νέα πτώση στη βιομηχανική παραγωγή

Νέα πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο με το γενικό δείκτη βιομηχανικής παραγωγής να καταγράφει μείωση 5,1%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, έναντι ετήσιας πτώσης 5,9% που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο. Πρόκειται για τον έβδομο διαδοχικό μήνα που η βιομηχανική παραγωγή καταγράφει πτώση.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Διεθνής Έκθεση GREEKTOURISMEXPO 2014-GTE

Η Διεθνής Έκθεση GREEKTOURISMEXPO 2014-GTE θα διεξαχθεί 5-7 Δεκεμβρίου 2014 στο MetropolitanExpo.

Πληρ: Leaderexpo τηλ: 2106141164

6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας θα διεξαχθεί στις 5-7 Δεκεμβρίου 2014 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας,

Πληρ: κ.Ψαχούλια 2103610265, 2103622205 E-mail: info@edpa.gr

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ θα διεξαχθεί 30 Ιανουαρίου – 02 Φεβρουαρίου 2015 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Πληρ: E-mail: newsletter@trofima-pota.gr

24η Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας “DETROP”

Η 24η Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας “DETROP” παράλληλα με την 5η Διεθνή Έκθεση Οίνου “OENOS” θα διεξαχθούν στις 26 Φεβρουαρίου- 1 Μαρτίου 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πληρ: ΔΕΘ HELEXPO τηλ: 2310291111, 2106168888

Έκθεση Φυσικών & Βιολογικών Προϊόντων

Η Έκθεση Φυσικών & Βιολογικών Προϊόντων στην Μεγάλη Βρετανία θα διεξαχθεί στις 19-20 Απριλίου 2015 στο Excel του Λονδίνου.

Πληρ.: κος Ιωάννης Δόμβρης τηλ.: 2310268100 κιν.:6934323108

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

-Στην ιστοσελίδα http://agora.mfa.gr/bg60 είναι αναρτημένος κατάλογος με όλες τις ζητήσεις ελληνικών προϊόντων που δέχεται το γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια.

-Στην ιστοσελίδα http://agora.mfa.gr/bg60 είναι αναρτημένος κατάλογος με όλες τις προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών που προκηρύχθηκαν στη Βουλγαρία και που ανακοίνωσε το Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια.

-Στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυση εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και την διείσδυσή τους σε νέες αγορές το GREEK EXPORTERS καταγράφει και παρουσιάζει κατά κλάδο, δραστηριότητα και προϊόν όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν και επεκτείνονται στο εξωτερικό καθώς και νέες εταιρείες με εξαγωγικό ενδιαφέρον.

Πληρ: GREEK EXPORTERS τηλ. 210-7481581, www.greekexporters.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή