Τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου Reviewed by Momizat on . Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το β’γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr καταγράφει εφτά ντέρμπι βάσει των αποτελεσμάτων του α Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το β’γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr καταγράφει εφτά ντέρμπι βάσει των αποτελεσμάτων του α Rating: 0

Τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου

Τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το β’γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr καταγράφει εφτά ντέρμπι βάσει των αποτελεσμάτων του α’γύρου.

Συγκεκριμένα:

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Αττικής

Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ): 23,8
Γιάννης Σγουρός (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ): 22,1

Το ντέρμπι των ντέρμπι λόγω του μεγέθους και του ειδικού πολιτικού βάρους της περιφέρειας αλλά και το γεγονός ότι στον α΄ γύρο διαψεύστηκαν τα προγνωστικά για πρωτιά Σγουρού. Πάντως, στο επιτελείο του περιφερειάρχη εκφράζουν την αισιοδοξία του αφενός γιατί  η διαφορά με την κ. Δούρου στον α΄ γύρο είναι μικρή, ενώ η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει πιάσει «ταβάνι» και αφετέρου γιατί αναμένουν ότι ο πολυσυλλεκτικός συνδυασμός «Αττική – Μόνο με έργο» θα λάβει μεγάλο τμήμα από τους πολίτες που επέλεξαν άλλους υποψηφίους στον α΄ γύρο. Αντιθέτως, στο επιτελείο της Ρένας Δούρου, μετά και το κλείσιμο της πόρτας από το ΚΚΕ που θα μπορούσε να αποτελέσει «δεξαμενή»,  στηρίζονται περισσότερο στο πολιτικό κλίμα και τους δυσαρεστημένους με την κυβερνητική πολιτική ψηφοφόρους.

Ιόνια Νησιά

Σπύρος Σπύρου (ΝΔ): 21,7%
Θόδωρος Γαλιατσάτος (ΣΥΡΙΖΑ): 20,5%

Μεγάλο ντέρμπι αναμένεται να διεξαχθεί και στα Ιόνια, όπου ο Θόδωρος Γαλιατσάτος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται 1,2% πίσω από τον, υποστηριζόμενο από τη ΝΔ, νυν περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου (21,7 έναντι 20,5%).

Νότιο Αιγαίο

Γιώργος Χατζημάρκος (ΝΔ): 35,7%
Γιάννης Μαχαιρίδης (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ): 32,1%

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, ο υποψήφιος της ΝΔ κατάφερε να υπερσκελίσει τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και μάλιστα κατά 3,6% (35,7 έναντι 32,1%). Αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων, οφείλεται στη μετακίνηση μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων που το 2010 είχαν επιλέξει τον κ. Μαχαιρίδη, προς τον τρίτο, τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Μπενέτο Σπύρου, που πήρε 18,3%.

Δυτική Ελλάδα

Απόστολος Κατσιφάρας (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ): 23%
Ανδρέας Κατσανιώτης (ΝΔ): 19,8

Λίγο παραπάνω από τρεις ποσοστιαίες μονάδες (για την ακρίβεια 3,2% – 23 ένα 19,8%) είναι η διαφορά μεταξύ του, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, νυν περιφερειάρχη και του υποψήφιου της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη που κατάφερε να υπερσκελίσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Χατζηλάμπρου που με το 16,8% αναγορεύεται αυτόματα (βασικός) ρυθμιστής του αποτελέσματος του β΄ γύρου.

Βόρειο Αιγαίο

Χριστιάννα Καλογήρου (ΝΔ): 31,5%
Νάσος Γιακαλής (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ): 25,9%

Στο Βόρειο Αιγαίο, η υποψήφια της ΝΔ, γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χριστιάννα Καλογήρου κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα στον α΄ γύρο και μάλιστα με σημαντική διαφορά 5,6% από τον (προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ), νυν περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή.

Δυτική Μακεδονία

Γιώργος Δακής (ΝΔ): 35,6%
Θόδωρος Καρυπίδης (ανεξάρτητος): 29,1%

Δύσκολη αναμένεται η μάχη του β΄ γύρου για τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Δακή όπως και το 2010. Τότε, όπως και τώρα, είχε προηγηθεί στον α΄ γύρο του τότε υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαϊορδανίδη με έξι ποσοστιαίες μονάδες (46,3 έναντι 38,4%) και στο β΄ είχε κερδίσει με 51,81 έναντι 48,19%). Τώρα έχοντας απέναντί του τον, παραλίγο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, «καναλάρχη» της περιοχής Θόδωρο Καρυπίδη είναι μπροστά με 35,6 έναντι 29,1%, δηλαδή με ελαφρώς μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με το 2010 αλλά με χαμηλότερο ποσοστό.

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Γιώργος Παυλίδης (ΝΔ): 34,7%
Άρης Γιαννακίδης (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ): 27,5%

Το 2010 ο, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, νυν περιφερειάρχης Άρη Γιαννακίδης είχε έρθει πρώτος αλλά με… ισοπαλία στον α΄ γύρο  (41,7 έναντι 41%) με τον ίδιο αντίπαλο, τον πρώην νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή