Τα “ξωτικά” καλούν καλλιτέχνες Reviewed by Momizat on . Ξεκίνησε από την e-trikala η διαδικασία πρόσκλησης καλλιτεχνικών σχημάτων για συμμετοχή στη φετινή, τρίτη κατά σειρά διοργάνωση. Πρόκειται για πρόσκληση που αφο Ξεκίνησε από την e-trikala η διαδικασία πρόσκλησης καλλιτεχνικών σχημάτων για συμμετοχή στη φετινή, τρίτη κατά σειρά διοργάνωση. Πρόκειται για πρόσκληση που αφο Rating: 0

Τα “ξωτικά” καλούν καλλιτέχνες

Τα “ξωτικά” καλούν καλλιτέχνες

Ξεκίνησε από την e-trikala η διαδικασία πρόσκλησης καλλιτεχνικών σχημάτων για συμμετοχή στη φετινή, τρίτη κατά σειρά διοργάνωση. Πρόκειται για πρόσκληση που αφορά “όλα τα σωματεία, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τις καλλιτεχνικές ομάδες, εργαστήρια και ωδεία, τα νεανικά και μαθητικά μουσικά συγκροτήματα, τις σχολές χορού και όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών δράσεων του Μύλου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ΑΜΕΣΑ”. Αυτό γίνεται με τη συμπλήρωση ακόλουθης ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών δράσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “επιθυμία μας είναι να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα σε όλο το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό των Τρικάλων και της Θεσσαλίας και να προβληθεί όλη η δραστηριότητα του Μύλου με ειδικά έντυπα και φυλλάδια σε κάθε γωνιά της χώρας”. Αυτή η κίνηση υποδηλώνει δύο πράγματα. Το ένα, ότι και φέτος τα οικονομικά είναι περιορισμένα (ας θυμηθούμε το τεράσιο περυσινό “άνοιγμα”…). Το δεύτερο, ότι πάντα έχει μεγάλη σημασία η προβολή του τόπου μας και η διάδραση – γνωριμία με τους Θεσσαλούς και με τους επισκέπτες από άλλες πόλεις. Βεβαίως, τίθεται και το ζήτημα των “stars” που θα προσκληθούν και των χρημάτων που θα απαιτηθούν. Μεγάλη όμως σημασία έχει η συμμετοχή των ντόπιων και Θεσσαλών καλλιτεχνών και, ακόμη περισσότερο, η “κατανομή” τους ανά ημέρα, με ένα πρόγραμμα που, όπως και πέρυσι, θα δημιουργεί την απαιτούμενη ατμόσφαιρα, θα δίνει έμφαση στο “άνοιγμα” στη πόλη και στις γειτονιές της, θα συνδυάζει τις δράσεις του ίδιου του μύλου και των ξωτικών του (που, πέρυσι, όντως ήταν πολύ καλές) και θα επιδιώκει να μη μένει εντός ορίων μιας απλής γιορτής.
Αλλά για όλα αυτά, θα επανέλθουμε, με ιδέες, προτάσεις, μα και κριτική.
Ως προς τη φετινή διοργάνωση, αυτή θα διαρκέσει 38 ημέρες: από τις 29 Νοεμβρίου, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, ενώ οι πληροφορίες μας λένε ότι θα υπάρξουν κάποιες μικρές, αλλά όχι σημαντικές αλλαγές στη χωροταξία. Ηδη, πάντως, το “Φυσάει Κόντρα” έχει καυτηριάσει τα όσα έγιναν με την κάλυψη του εξωτερικού χώρου του μύλου, στο πάρκο (αναλυτικά εδώ).
Πάντως, η γιορτή θα ξεκινήσει. Σημασία έχει και να αποδώσει.

Ολες τις πληροφορίες για τη συμμετοχή καλλιτεχνών, στην ιστοσελίδα του μύλου των ξωτικών, εδώ

Θανάσης Μιχαλάκης

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή