"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, επί τη ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:

5:45 μ.μ.: Υποδοχή τμήματος του Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, του Κλήρου και του Λαού, στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

6:00 μ.μ.: Δέησις επί τη αφίξει του Ιερού Λειψάνου, και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:

7:00-10:30 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερολογιωτάτου π. Ελισαίου Δουσικιώτου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κατά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του λαού.

6:00 μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία θα ψαλούν τα Εγκώμια στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου. Μετά το πέρας της Ακολουθίας των Εγκωμίων και έως της ενάρξεως της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του κλήρου και του λαού.

9:00 έως 12:30 βραδινή: Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία. Ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του λαού κατά την διανομή του αντιδώρου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:

5:30 μ.μ.: Εσπερινός και εν συνεχεία το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Μετά το πέρας θα αναχωρήσει το Ιερό Λείψανο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης