"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Τα «ορεινά περάσματα» σε έκθεση στο Μουσείο Τσιτσάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Μουσείο Τσιτσάνη φιλοξενεί έκθεση φωτογραφίας του καθηγητή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων Γιάννη Γιαννούλα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 12 Φεβρουαρίου 2018. Σε σχετικό σημείωμα του σχολείου, τονίζονται τα εξής:
«Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων είναι ένα σχολείο με παράδοση ετών σε θέματα τέχνης και πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων οργανώνει κατά καιρούς εκθέσεις φωτογραφίας των εκπαιδευτικών του σχολείου. Σκοπός των εκθέσεων αυτών δεν είναι μόνο η παρουσίαση της δουλειάς των εκπαιδευτικών, αλλά ταυτόχρονα και το ερέθισμα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτιστικά προγράμματα, όπως επίσης και η δημιουργική τους ενασχόλησή τους με τη φωτογραφία.
Την προηγούμενη σχολική χρονιά στον χώρο του σχολείου φιλοξενήθηκε η συλλογή φωτογραφιών του καθηγητή μηχανολογίας του σχολείου κ. Γιάννη Γιαννούλα με τίτλο «ΟΡΕΙΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ». Η συλλογή αυτή αντλεί τη θεματολογία της από τη φύση και ειδικότερα από τον ορεινό όγκο της χώρας μας.
Η επιτυχία της έκθεσης μας οδήγησε στην απόφαση να την παρουσιάσουμε και στο ευρύ κοινό της πόλης μας. Για τον σκοπό αυτόν επιλέξαμε τον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, όπου το φωτογραφικό υλικό θα εκτίθεται από 6 – 12 Φεβρουαρίου 2018.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ
Ο Γιάννης Γιαννούλας εργάζεται σαν καθηγητής Μηχανολογίας στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη φωτογραφία. Τα θέματά του αντλεί από τη φύση και ειδικότερα από τον ορεινό όγκο της χώρας μας.
Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων, είχε την ευκαρία να γνωρίσει την Ελλάδα ταξιδεύοντας από το ένα άκρο της μέχρι το άλλο. Εικόνες από την περιπλάνησή του αυτή, φιλοξενεί το σχολείο μας σε φωτογραφική έκθεση με τίτλο «ΟΡΕΙΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ».
Οι φωτογραφίες του αποτελούν ένα διαχρονικό μήνυμα συμφιλίωσης με τη φύση, μέσα από τη βαθιά γνώση της. Και πως αλλιώς μπορεί κάποιος να γνωρίσει τον απέραντο κόσμο που απλώνεται γύρω του παρά περπατώντας; Σε δάση και κορφές, λίμνες και ποταμούς ο φακός του παγώνει τον χρόνο, αποτυπώνοντας σκηνές μοναδικής ομορφιάς.
Το απέριττο λευκό του χειμώνα εναλλάσσεται με την ορμή της άνοιξης που καταλαγιάζει στη νωθρότητα του καλοκαιριού για να ακολουθήσει το πολύχρωμο κρεσέντο του φθινοπώρου. Ο φωτογράφος είναι παρών για να αποτυπώσει τις αλλαγές της φύσης, που αλλού παρά στο βουνό που αποτελεί μέρος της ζωής του. Μαζί του ταξιδεύουμε και εμείς.
Από τις κορυφές των Αγράφων αντικρύζουμε το λευκό μεγαλείο του Ολύμπου και από εκεί τη μοναξιά του Άθω. Σε κάποιο τσαρδάκι κρατάμε συντροφιά στον γέρο τσοπάνο. Ξεδιψάμε στα νερά του Αχελώου που βουερός ξεχύνεται από τα σπλάχνα του Λάκμου και συνεχίζουμε για της Τύμφης τους γκρεμούς, του Γράμμου τα απέραντα λιβάδια. Ανακαλύπτουμε της Δρακόλιμνης τα μυστικά, χανόμαστε σε δάση σκιερά, βουλιάζουμε στις ομίχλες του Νοέμβρη. Στα έρημα χωριά περιπλανιώνται οι ίσκιοι των ανθρώπων που έφτιαξαν λαμπρό πολιτισμό μερεύοντας τα στοιχειά της φύσης.
Στο τέλος του ταξιδιού, τρύπια τα άρβυλά μας απέμειναν πάνω σ’ έναν σωρό λιθάρια.
Και αν η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, όπως επιμένει ο Ντοστογιέφσκι, ο φακός του Γιάννη Γιαννούλα μας το επιβεβαιώνει»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης