"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

“τα πάντα ρει..”

lafarm

Σχετικά άρθρα

tsiaras1
Απάντηση στις απορίες της δημοσιογράφου Κας Ε. Σωτηρίου.
Ή “τα πάντα ρει..”

Διάβασα το σχολιασμό και τις απορίες της Κας Σωτηρίου στο Κυριακάτικο φύλο της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος».

Για να λυθούνε αυτές οι απορίες και να αποκατασταθεί η ελλιπής ενημέρωση της δημοσιογράφου για την ιστορία των πραγμάτων,
διευκρινίζω τα εξής :

1. Το όνομά μου ως υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα ακούστηκε όντως, αλλά εάν και εφόσον υπήρχε συνεργασία ΔΗΜΑΡ- ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η συνεργασία δεν προχώρησε, προφανώς όχι με δική μου υπαιτιότητα.

2. Κατόπιν της διαφωνίας μου με την τακτική και πολιτική της ΔΗΜΑΡ και την ως εκ τούτου όφειλα παραίτησή μου από γραμματέας και την ΚΕ,
στήριξα προεκλογικά ως ανένταχτος κ ενεργός πολίτης την προοπτική της διακυβέρνησης με άξονα τον Σύριζα και προσωπικά την εκλογή του Σάκη Παπαδόπουλου ως βουλευτού. Δεν υπήρχε εκ των υστέρων προσέγγιση όπως ανιστόρητα γράφτηκε στο άρθρο. Δεν είμαι εγώ αυτός που χρωστάει κάπου.

3. Η στήριξή μου σε καμιά περίπτωση δε συνοδεύτηκε και από εγγραφή μου ως μέλος του Σύριζα.
Ποτέ δεν δόθηκε λευκή επιταγή από μέρους μου.

4. Το ότι ακούστηκε το όνομά μου για θέση διοικητή σε κάποιο νοσοκομείο, σε καμία περίπτωση δεν ήτανε προϊόν κάποιας συναλλαγής, αλλά απόρροια των μεταπτυχιακών σπουδών μου στη Διοίκηση μονάδων Υγείας και τα Οικονομικά της Υγείας κάτι που σαφώς προβλέπει ο Νόμος 4052/2012 και με σαφή πρόθεση προσφοράς των γνώσεών μου στο όραμα της αριστερής διακυβέρνησης. Τα ζητήματα αριστερής ιδεολογίας και αξιοκρατίας άλλοι τα λαβώσανε.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα κ Αμερική και στηριζόμενος στις δικές μου δυνάμεις, ουδέποτε υπέβαλα τον εαυτό μου σε διαδικασίες αναξιοκρατικών προσλήψεων ούτε κατείχα ούτε κατέχω οποιαδήποτε έμμισθη δημόσια θέση.

5. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι προϊόν καιροσκοπισμού, αλλά βαθειάς πεποίθησης της δύναμης των ενεργών πολιτών, όπως από την αρχή προσδιόρισα τον εαυτό μου, απέναντι σε επαγγελματίες πολιτευτές και σωτήρες.
Ενεργός πολίτης είναι η μέγιστη τιμή για μένα.

6. Η εμφάνισή μου στο ίδιο τραπέζι (που προκάλεσε και τις «απορίες» της δημοσιογράφου), με τον πρώην Πρωθυπουργό πρόεδρο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής και Πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ κ. Γ. Παπανδρέου, προήλθε μετά από τιμητική για μένα πρόσκληση τόσο από τα κεντρικά του κινήματος όσο και από τοπικά κορυφαία στελέχη.

Οι επαφές και οι συνομιλίες για το μέλλον της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας,
αποτελούν σαφή και σταθερό δικό μου ιδεολογικό προσανατολισμό και η συνένωση των δυνάμεων της μη ιδεοληπτικής αριστεράς και του κέντρου είναι το ζητούμενο της ενασχόλησής μου με τα κοινά. Ο διχασμός μόνο τα άκρα και τις μη πολιτικές λύσεις ευνοεί.

Οφείλω να ομολογήσω ότι συνάντησα ένα βαθειά δημοκρατικό άνθρωπο, και υπήρξε σε σημαντικό βαθμό ταύτιση απόψεων.
Και καλώς, ή κακώς για κάποιους, 6 χρόνια μετά το μηχανισμό στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας που κατάφερε να δημιουργήσει ο Γ. Παπανδρέου από το πουθενά, στην πιο δύσκολη οικονομικά στιγμή της νεότερης Ελλάδας και χωρίς να έχουμε δει εναλλακτική πρόταση από τις τόσες μετέπειτα κυβερνήσεις,
η ιστορία τον έχει δικαιώσει.
Επίσης προς ενημέρωσή σας υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση να συνεχιστούνε οι συζητήσεις στην Αθήνα κάτι που θα γίνει το προσεχές διάστημα.

Επομένως, τους τελευταίους 6 μήνες άλλου οφείλει να αναζητήσει η δημοσιογράφος αυτούς που επιδόθηκαν σε εντυπωσιακές κυβιστήσεις και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε ένας νέος άνθρωπος που και η ίδια είναι, να συγχέει την ιδεολογική σταθερότητα και την πολιτική διαύγεια, με κομματικές ταυτότητες.

Και μια και η επικαιρότητα τρέχει, σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που παρακολουθεί με ανησυχία και σκεπτικισμό την ανακολουθία του Σύριζα από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις .
Οι τελευταίες προσπάθειες των στελεχών και βουλευτών του να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ( 8 δις νέα μνημονιακά μέτρα) μόνο θλίψη και δυσθυμία προκαλούνε στον έντονα ταλαιπωρημένο και έντονα φτωχοποιημένο Έλληνα Πολίτη. Όλων μας δηλαδή.

Ως εκ τούτου η απάντησή μου στο “τα πάντα ρει..” του… Ηράκλειτου ,

είναι η λαϊκή ρήση:
“Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια” .

Με τιμή

Πάνος Τσιάρας
Οδοντίατρος

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάντως είχε στείλει μόνος του βιογραφικό στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο, ώστε να μπει στο ψηφοδέλτιο του, ανεξάρτητα από την συνεργασία που συζητιόταν τότε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Μην τρελαθούμε τώρα. Και η δικαιολογία που είχε πει ήταν ότι “μου ζήτησαν το βιογραφικό μου και το έστειλα”. Πιο απολιτίκ και καιροσκόπος πεθαίνεις. Ολη η πόλη ξέρει ότι παραιτήθηκε από την ΔΗΜΑΡ 2 μέρες πριν την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της ώστε να μην αναγκαστεί ως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής να είναι υποψήφιος.
    “Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον” και επίσης η πόλη μας είναι μικρή.

  2. Συγνώμη, συζητάμε για άνθρωπο που έγραφε πριν λίγες μέρες στο facebook ότι “Η τροπολογία Κουρουμπλή, για την παύση των καθηκόντων των μη παραιτηθέντων και εk νέου πλήρωση θέσεων διοικητών νοσοκομείων, έχει πολύ ενδιαφέρον μιας και μπορεί να εκθέσει σοβαρά την αξιοπιστία και αμεροληψία των κατά τόπους νομαρχιακών επιτροπών και κυβερνητικών βουλευτών που είχανε την ευθύνη να αξιολογήσουνε τα επισήμως κατατεθέντα βιογραφικά.”

    Δηλαδή, από την μια μας πρήζει με τα προσόντα του και από την άλλη περιμένει να τον κρίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η νομαρχιακή του επιτροπή; Αυτό είναι αξιοκρατικό και πάει τώρα να συνεργαστεί με τον Γ. Παπανδρέου που ίδρυσε το πιο προοδευτικό και δημοκρατικό μέσο επιλογής στελεχών, το opengov ??!! Ρε σεις στο ΚΙΝΗΜΑ, πάμε καλά; Προσωπικά δεν συναγελάζομαι με τέτοια άτομα. Προσέξτε γιατι από λίγοι θα γίνουμε ελάχιστοι με τέτοιες επιλογές προσώπων. Κι εγώ δεν θα κάτσω να με δουλεύει μπροστά στα μάτια μου και να θίγει την λογική μου ούτε αυτός ούτε εσείς που του κανονίσατε την συνάντηση με τον Γιώργο. Κι αφού δηλώνει ότι θα πάει και στην Αθήνα να λάβω τα μέτρα μου και να πάρω τα τηλέφωνα που χρειάζονται εκεί που πρέπει. Εφτασε τώρα ο Τσιάρας να μας κάνει και θετική αξιολόγηση για τον Γιώργο;!!! Ρε, έχετε ξεφύγει τελείως. Λες και δεν είχε φύγει η κουβέντα ότι είχε πάει στην ΔΗΜΑΡ όταν ήταν στην συγκυβέρνηση και γύρευε να γίνει Διοικητής στην Καρδίτσα. Αν έχει τέτοια σκασίλα για καρέκλες και δεν του φτάνει αυτή που έχει στο οδοντιατρείο να μας ειδοποιήσει να του στείλουμε μία. Τον ΓΙΩΡΓΟ κάποιοι δεν τον έχουμε για τέτοια άτομα. Το νου σας! Γνωριζόμαστε μεταξύ μας κι επειδή αυτός έχει θράσος και είναι καιροσκόπος του κερατά δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε να τον εγκρίνουμε ή να τον ανεχτούμε κιόλας.

  3. Από αυτούς τους ανώνυμους συκοφάντες όπως οι παραπάνω σχολιαστές πάσχουμε χρόνια στην Ελλάδα.
    Ας βγάλουνε πρώτα ένα ευρο όχι σαν υπάλληλοι στα γραφεία βουλευτών διαφορετικών κομμάτων που μια ζωή έγλυφαν αλλά με την αξία τους και ας κρίνουνε μετά.

    Τραγικοί και ανάξιοι.

    Και μιας και όλοι γνωριζόμαστε, είναι γνωστό ποιοι είναι..
    Ξεκατινιάζονται απλά…αυτό πάντα κάνανε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης