"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.7 C
Trikala

Τα παιδιά εμπνέονται από την ποίηση και ζωγραφίζουν για την Ειρήνη

Σχετικά άρθρα

lafarm

Eirini

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει την Παρασκευή 12 Ιούνη εκδήλωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου προκειμένου να παρουσιάσει τα έργα των μαθητών δημοτικών σχολείων των Τρικάλων που εμπνεύστηκαν μια ζωγραφιά από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Η Ειρήνη». Η εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) επιστολή της οποίας στάλθηκε σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Ήδη ο σημαντικός αριθμός των έργων που κατατέθηκαν και συνεχίζουν να κατατίθενται στα μέλη της Επιτροπής αποδεικνύει την μεγάλη αποδοχή που έχει συναντήσει από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς η διοργάνωση της εκδήλωσης. Όλα τα έργα που είναι ατομικά ή συλλογικά θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση και το κάθε παιδί ή ομάδα θα παραλάβει ειδικό αναμνηστικό δίπλωμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία από μέλος της Επιτροπής για το σκοπό και το περιεχόμενο της εκδήλωσης, απαγγελία του ποιήματος «Η Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου, δημοτικούς και μοντέρνους χορούς από το Κέντρο Χορού Τρικάλων «Η Τρίκκη», Παράσταση της Μαριονέττας του Δρόμου, απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων.
Όπως αναφέρει στην εισηγητική επιστολή «η ΕΕΔΥΕ εκτιμά ότι μέσα από το παιδαγωγικό έργο στο σχολείο χρειάζεται να ανοίξει πιο αποφασιστικά η συζήτηση και οι δραστηριότητες γύρω από το φλέγον ζήτημα της ειρήνης και ενάντια στους πολέμους. Τα παιδιά μας, βρίσκονται πολύ συχνά αντιμέτωπα με τις εικόνες του πολέμου, με τις εικόνες των αθώων θυμάτων από τις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, και αλλού. Η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης κατά τόπους θα αναπτύξουν μια σειρά δραστηριότητες με κεντρικό ζήτημα την εναντίωση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ενάντια σε κάθε ελληνική συμμετοχή και ενεργό εμπλοκή σε αυτές. Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που χτυπάνε σήμα κινδύνου, μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Είναι στο χέρι μας να βάλουμε εμπόδια στα επικίνδυνα σχέδια για το λαό και τα παιδιά του».

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης