Τα παιδιά ζωγραφίζουν την παλιά πόλη των Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Το Εργαστήρι Ζωγραφικής και το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων προσκαλεί παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχ Το Εργαστήρι Ζωγραφικής και το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων προσκαλεί παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχ Rating: 0

Τα παιδιά ζωγραφίζουν την παλιά πόλη των Τρικάλων

Τα παιδιά ζωγραφίζουν την παλιά πόλη των Τρικάλων

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής και το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων προσκαλεί παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων  να λάβουν μέρος στον 10ο  Παντρικαλινό Διαγωνισμό Ζωγραφικής  με θέμα την παλιά πόλη των Τρικάλων.

 

Θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αγίας Επίσκεψης στην ιστορική συνοικία Βαρούσι των Τρικάλων το Σάββατο 14 Ιουνίου, 10.00-13.00.

 

Στα παιδιά που θα συμμετέχουν θα δοθούν δωρεάν τα υλικά ζωγραφικής. 

 

Πληροφορίες:  Τμήμα Πολιτισμού,  καθημερινά, ώρες γραφείου,  τηλ. 2431353569

 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού καλεί τους μαθητευόμενους ζωγράφους να αναζητήσουν  την ιστορία, την οικιστική  παρουσία, την παράδοση της συνοικίας του Βαρουσιού των Τρικάλων, να την  διαβάσουν μέσα από τους κώδικες της εικαστικής ανάγνωσης  και να καταθέσουν  την άποψή τους συμμετέχοντας στο διαγωνισμό.

 

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής αποτελεί σημείο αναφοράς για τα εικαστικά δρώμενα των Τρικάλων.  Κύριο στόχος του είναι  να δημιουργήσει με τα χρόνια μέσα από την εικαστική παιδεία «μυημένους θεατές», ξεκινώντας φυσικά πάντα από τα παιδιά (να μάθουν να «ΒΛΕΠΟΥΝ» ζωγραφική), καθόσον έχει την άποψη πως η τέχνη ασφαλώς και διδάσκεται.  Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις άλλες μορφές της τέχνης έτσι και στις εικαστικές   τέχνες, υπάρχουν μερικές απλές επιβεβαιωμένες αρχές που αποτελούν θεμελιακούς νόμους. Τους νόμους αυτούς πρέπει να διδάξει ο δάσκαλος για να βοηθήσει να εκφραστούν άνετα και φυσικά οι μαθητές με τη γλώσσα των εικόνων. Οι αρχές αυτές αποτελούν ένα είδος αλφαβητάριου. Η διδασκαλία τους δεν φτιάχνει μεγάλους καλλιτέχνες, φτιάχνει όμως ανθρώπους  καλλιεργημένους, ικανούς να εκφράσουν με τάξη και συνοχή μια θέση προσωπική, ένα όραμα που έχουν για τον κόσμο, μέσα από τη γλώσσα των σχημάτων και των χρωμάτων ή ακόμη να επικοινωνήσουν μέσω της εικόνας, μέσα από το έργο ενός καλλιτέχνη, με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους και να συντονίσουν τις σκέψεις ή τις καρδιές τους πάνω στο ίδιο μήνυμα.

palia_poli1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή