Τα παιδιά λατρεύουν το βουνό Reviewed by Momizat on . Αισίως φτάσαμε στον Ιούνιο και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναστέλλεται η λειτουργία της αθλητικής ακαδημίας αναρρίχησης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για Αισίως φτάσαμε στον Ιούνιο και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναστέλλεται η λειτουργία της αθλητικής ακαδημίας αναρρίχησης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για Rating: 0

Τα παιδιά λατρεύουν το βουνό

Τα παιδιά λατρεύουν το βουνό

Αισίως φτάσαμε στον Ιούνιο και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναστέλλεται η λειτουργία της αθλητικής ακαδημίας αναρρίχησης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο.
Την Κυριακή 25/5 οι μικροί φίλοι του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αναρριχητικές τους ικανότητές σε φυσικό πεδίο στα βράχια των Μετεώρων και όλοι νιώσαμε χαρούμενοι και περήφανοι για τα κατορθώματά τους. Τη φετινή χρονιά περίπου 100 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών “πέρασαν” από την ακαδημία αναρρίχησης του ΣΟΧΤ και βέβαια στο διάστημα που πέρασε θεωρούμε ότι προσφέραμε σημαντικές υπηρεσίες σε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν.
Πέρα από τα σημαντικά στοιχεία που δουλεύτηκαν σε επίπεδο φυσικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων που βοηθάνε σημαντικά στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών όπως η δύναμη, η ευλυγισία, η ισορροπία, η ευκινησία, ο συντονισμός κ.α ίσως το πιο σημαντικό ήταν οι δεξιότητες ζωής που απόκτησαν τα παιδιά μέσα από όλη τη διαδικασία ενασχόλησής τους με ένα τόσο εντυπωσιακό και ιδιαίτερο άθλημα.
Θεωρούμε ότι ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα παιδιά έμαθαν να βάζουν στόχους, να τους πετυχαίνουν και να προχωρούν! Στην αναρρίχησης δεν κυριαρχούν τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά που συναντάμε σε άλλα αθλήματα αλλά ο καθένας μαθαίνει πολύ καλά να τα βάζει με τον εαυτό του και αυτός είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος.

Είναι λοιπόν σημαντικό και μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους που είδαμε τα παιδιά που ήρθαν κοντά μας τον περασμένο Σεπτέμβρη να δυναμώνουν, να κάνουν πιο συντονισμένα τις κινήσεις τους, να αποκτούν ρυθμό, να ξεχωρίζουν δεξί- αριστερό αλλά πιο σημαντικό από όλα είναι ότι είδαμε τους μικρούς μας αθλητές να μαθαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, να ξεπερνούν τους φόβους τους και να πετυχαίνουν τους στόχους τους, στόχους ειδικούς για τον καθένα και όχι απόλυτους και μακρινούς. Αυτό είναι ένα βασικό προνόμιο αυτού του καταπληκτικού αθλήματος, να νιώθεις ικανοποίηση όταν γίνεσαι καλύτερος και αυτό να το εισπράττεις χωρίς να χρειάζεται αγωνιστικό άγχος ή άστοχες συγκρίσεις.
Την ομάδα των προπονητών αποτελούσαν και φέτος οι Βασίλης Σιδέρης, Γιώργος Μαργαρίτης και Βιβή Τόγελου ενώ στα θετικά στοιχεία καταγράφεται για πρώτη φορά η έναρξη τμήματος για παιδιά με ειδικές ανάγκες που μας έβαλε σε ένα τόσο όμορφο καινούργιο κόσμο αλλά και η συνεργασία με το Τ.Ε.Φ.Α.Α. ώστε οι φοιτητές της ειδικότητας υπαίθριων δραστηριοτήτων να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα και τις μεθόδους διδασκαλίας σε μικρές ηλικίες.
Το επόμενο διάστημα συνεχίζεται μόνο η λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος και μετά την απαραίτητη καλοκαιρινή ανάπαυλα θα επιστρέψουμε πιο ορεξάτοι και δημιουργικοί!

soxt_metewra soxt_metewra1

Αφήστε το σχόλιο σας