Τα πολιτικά μηνύματα των ανακοινώσεων Παπαστεργίου Reviewed by Momizat on . Δυναμισμό, σφριγηλότητα και ενθουσιασμό, θέλησε να δείξει ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με την ανακοίνωση των αντιδημάρχων που θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Σεπτ Δυναμισμό, σφριγηλότητα και ενθουσιασμό, θέλησε να δείξει ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με την ανακοίνωση των αντιδημάρχων που θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Σεπτ Rating: 0

Τα πολιτικά μηνύματα των ανακοινώσεων Παπαστεργίου

Τα πολιτικά μηνύματα των ανακοινώσεων Παπαστεργίου

Δυναμισμό, σφριγηλότητα και ενθουσιασμό, θέλησε να δείξει ο Δημήτρης Παπαστεργίου, με την ανακοίνωση των αντιδημάρχων που θα αναλάβουν καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ταυτοχρόνως, το πολιτικό μήνυμα συνοψίστηκε στη λέξη «συλλογικότητα».

Ουσιαστικά, ο επόμενος Δήμαρχος Τρικκαίων είχε ως μέλημά του να δείξει στην πράξη ότι η «επανεκκίνηση» (θα) είναι πραγματικότητα. Ετσι, ναι μεν χρησιμοποίησε ανθρώπους με εμπειρία (Αναστασίου, Αναστασόπουλος, Παζαΐτης, Πολυμερόπουλος), αλλά ουσιαστικά, όλοι οι υπόλοιποι είναι νέοι. Και ηλικιακώς η συντριπτική πλειονότητα και στα πολιτικά μας πράγματα.
Εξάλλου, ο κ. Παπαστεργίου, ξεκινώντας τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αυτό είπε πρώτα: «Είναι η αρχή μιας νέας περιπέτειας. Τώρα ξεκινά η ευθύνη». Και συνέχισε με τη φράση για αναγκαιότητα συνεργασίας με όλους στον συνδυασμό.. Επομένως, έδωσε μια σαφή κατεύθυνση: με στήριξη των έμπειρων στην αρχή, που είναι και το ήμισυ του παντός, καθώς, όπως τόνισε νωρίτερα σε κανάλι, τον πρώτο χρόνο θα ληφθούν οι αποφάσεις που θα χαράξουν την πορεία της επόμενης δημοτικής αρχής.
Αν, φυσικά, το επιστρέψει η κυβέρνηση, που μόλις προσφάτως αναθεώρησε (ξανά!) τα πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών…
Πάντως, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Τρικκαίων έδωσε κι άλλα στοιχεία στη διάρκεια της παρουσίασης των αντιδημάρχων. Ένα βασικό, ότι «κανείς δεν διοικεί μόνος του». Εξ ού και η ίδρυση ομάδων πέριξ των αντιδημάρχων, οι οποίες θα αποτελούνται από συμβούλους και πολίτες με εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση θεμάτων, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του θεσμού των εντεταλμένων συμβούλων.
Αυτό θα σημάνει… «βάθεμα και πλάτεμα» της επανεκκίνησης, αφού θα επιχειρηθεί η συμμετοχή περισσότερων στην προσπάθεια υποβολής προτάσεων και παρακολούθησης του έργου της δημοτικής αρχής. Ενός έργου που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου, θα ελέγχεται ανά έτος. Κάτι που, σε συνδυασμό με την πρόθεση για παραμονή των αντιδημάρχων για 20 μήνες, αλλά και με τη φράση περί πιθανής παραμονής όσων αποδειχθεί ότι εργάζονται, δείχνει ότι επιχειρείται η σαφής υπόμνηση – και ενεργοποίηση – της προεκλογικής υπόσχεσης για «δουλειά».
Από κει και πέρα, έχει σημασία η πρόθεση για εξεύρεση Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, αλλά και πιθανώς γενικού διευθυντή στον Δήμο. Ο πρώτος απαιτεί – και ορθώς – συμφώνως τω νόμω, ευρεία πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε θα πρέπει αν είναι ένας τρικαλινός αποδεκτός, εγνωσμένου κύρους, γνώστης των συγκεκριμένων θεμάτων και με διάθεση για σκληρή δουλειά.
Ο δεύτερος, θα είναι υπηρεσιακός, οπότε, σε συνδυασμό με τη φράση για οργάνωση του Δήμου μέχρι το τέλος του έτους, φανερώνει σαφή διάθεση για έναν Δήμο που θα εξυπηρετεί τους πολίτες, αλλά πάντα «σε συνεργασία με τους υπαλλήλους».
Ετσι, το τρίπτυχο εμπειρία – νεανικότητα – διάθεση, η υπόμνηση ότι υπάρχουν και άλλα, μέλη του συνδυασμού, εκλεγμένα και μη, που θα κληθούν να προσφέρουν, καθίσταται σαφές ότι η επόμενη δημοτική αρχή ξεκινά χωρίς διάθεση για χάσιμο χρόνου. Ηδη, οι επαφές με το e-trikala για τα «ξωτικά», οι επαφές με υπηρεσιακά στελέχη, οι συζητήσεις για πλήθος θεμάτων που «τρέχουν» και η σχετική ενημέρωση από την απερχόμενη δημοτική αρχή, δείχνουν ότι οι νέοι αντιδήμαρχοι, θα έχουν ως άμεσο στόχο, την παρουσίαση έργου.
Και εκεί, βεβαίως, θα κριθούν.

* Υπενθυμίζεται ότι:
– τρεις θέσεις αντιδημάρχων είναι άμισθες (οι κ. Αναστασίου, Κωτούλας Πολυμερόπουλος
– η ΠΑΔΥΘ, η τεχνική υπηρεσία, τα του περιβάλλοντος, είναι αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου
– Ο Δημ. Παπαστεργίου δεν είναι πουθενά πρόεδρος, ούτε καν στο e-trikala

– Γίνεται πράξη η υπόσχεση για ίδρυση δύο αντδημαρχιών για τα χωριά του Δήμου.
Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή