Τα πρώτα οκτώ νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Momizat on . Οκτώ νομοσχέδια για τα κοινωνικά και τα εργασιακά θέματα έχει ετοιμάσει ήδη και θα καταθέσει αμέσως στη νέα Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει σε συνέντευξή του Οκτώ νομοσχέδια για τα κοινωνικά και τα εργασιακά θέματα έχει ετοιμάσει ήδη και θα καταθέσει αμέσως στη νέα Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει σε συνέντευξή του Rating: 0

Τα πρώτα οκτώ νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρώτα οκτώ νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ

Οκτώ νομοσχέδια για τα κοινωνικά και τα εργασιακά θέματα έχει ετοιμάσει ήδη και θα καταθέσει αμέσως στη νέα Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει σε συνέντευξή του ο βουλευτής και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β` Αθήνας, Δημήτρης Στρατούλης, περιγράφοντάς τα.

Το πρώτο, αφορά την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μαζί με αυτό αποκατάσταση των ΣΣΕ και η επαναφορά αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Το δεύτερο, είναι για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη λιγότερη από 700 ευρώ. “Αυτό είναι το πρώτο βήμα και σταδιακά θα πάμε σε αποκατάσταση απωλειών των συντάξεων” προσθέτει.

Το τρίτο, είναι για την κατάργηση των διαθεσιμοτήτων που οδηγούν σε απολύσεις στο Δημόσιο και την αποκατάσταση όσων απολύθηκαν και δεν έχουν βγει σε σύνταξη εξ αυτού του λόγου.

Το τέταρτο, είναι για την επαναφορά στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας της προστατευτικής από απολύσεις εργατικής νομοθεσίας.

Το πέμπτο, είναι για την ανασύσταση και αναβάθμιση του έργου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας
και Εργατικής Εστίας σε ενιαίο δημόσιο Οργανισμό.

Το έκτο, είναι για την κατάργηση της “χουντικής έμπνευσης δυνατότητας των κυβερνήσεων για πολιτική επιστράτευση των απεργών”, όπως αναφέρει.

Το έβδομο, αφορά τον τομέα του υπουργείου Εργασίας και είναι για την επαναχορήγηση της μηνιαίας σύνταξης των 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς.

Τέλος, είναι και το νομοσχέδιο για την επίλυση επειγόντων ασφαλιστικών προβλημάτων
των ελεύθερων επαγγελματιών και για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν τα άτομα με αναπηρία με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, ΚΕΠΑ, που βασανίζονται για πολύ καιρό.

“Είμαστε πανέτοιμοι με αυτές τις οκτώ νομοθετικές πρωτοβουλίες” τονίζει ο κ.Στρατούλης.

Αιχμές για Στουρνάρα

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις παρεμβάσεις του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα και αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ενεργοποιήσει το μοντέλο Κύπρου για την αναγκαστική απομάκρυνση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, ο κ. Στρατούλης τόνισε:

“Αυτά είναι ζητήματα τα οποία θα εξετάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές. Βασικό είναι, τις λίγες μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές, ο κ. Στουρνάρας να παίξει τον θεσμικό του ρόλο, όπως και άλλοι θεσμικοί παράγοντες. Να μην ανακατεύονται στην πολιτική αντιπαράθεση των ημερών”.

“Ο ελληνικός λαός είναι ελεύθερος σε μια κυρίαρχη χώρα να ψηφίσει, να κάνει τις δικές του επιλογές και αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο ίδιος ο λαός. Ούτε ο κ. Στουρνάρας, ούτε οι κερδοσκόποι, είτε μέσα είτε έξω από την Ελλάδα, ούτε οι υπαλληλίσκοι της τρόικας” τονίζει ο ίδιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή