Τα ρεκόρ του Γιώργου Τσιάνου Reviewed by Momizat on .   Μετά και την προ ημερών επιτυχή ολοκλήρωση του υπερμαραθώνιου δρόμου, MarathondeSables, στις αρχές του Απρίλιου, ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος έγινε ο πρώτο   Μετά και την προ ημερών επιτυχή ολοκλήρωση του υπερμαραθώνιου δρόμου, MarathondeSables, στις αρχές του Απρίλιου, ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος έγινε ο πρώτο Rating: 0

Τα ρεκόρ του Γιώργου Τσιάνου

Τα ρεκόρ του Γιώργου Τσιάνου

 

Μετά και την προ ημερών επιτυχή ολοκλήρωση του υπερμαραθώνιου δρόμου, MarathondeSables, στις αρχές του Απρίλιου, ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει ολοκληρώσει τρεις από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις του κόσμου κάτω από πολύ διαφορετικές, ακραίες και επικίνδυνες περιβαλλοντικές συνθήκες.

 

Οι άθλοι τουΓεώργιου-Ιωάννη Τσιάνου

Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος, εξερευνώντας τα ανθρώπινα όρια, έχει επιχειρήσει επιτυχώς ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γης.

 

  • Το 2000 κολύμπησε τη Μάγχημε τον γρηγορότερο χρόνο που καταγράφηκε παγκοσμίως τη χρονιά εκείνη και την καλύτερη ελληνική επίδοση ως σήμερα.
  • Το 2004 έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο Έβερεστ από τη βόρεια και επικίνδυνη διαδρομή του Θιβέτ.
  • Το 2011 με αφετηρία το νοτιότερο σημείο της Πελοποννήσου, κολύμπησε ασταμάτητα ως τις ακτές της Κρήτης, καλύπτοντας τη συγκλονιστικήαπόσταση των 101 χιλιομέτρων, και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κολυμπώντας το ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος.
  • Τον Απρίλιο του 2015 ολοκλήρωσε τον MarathondeSables, έναν από τους πιο αντίξοους υπερμαραθώνιους δρόμου στην έρημο Σαχάρα. Ο MarathondeSables, διάρκειας 7 ημερών,χαρακτηρίζεται από το DiscoveryChannel ως o σκληρότεροs αγώναs δρόμου στη γη.

 

 

???????

 

Επιστημονική συνεργασία και αποτελέσματα στον MarathondeSables

Κατά την διάρκεια του εγχειρήματος στη Σαχάρα,ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος, εξειδικευμένος γιατρός και διδάκτορας φυσιολογίας στις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, σε συνεργασία με τον επικεφαλής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAMELab στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επιστήμονα και ακαδημαϊκό Δρ Αντρέα Φλουρή,μελέτησαν την απόδοση του ανθρώπινου οργανισμού κάτω από τις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκεςτης ερήμου, τις προσαρμογές της ανθρώπινης φυσιολογίας πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο συγκεκριμένο περιβάλλον, και σε ό,τι αφορά μετάτοεγχείρημα, την αντιμετώπιση των αναπόφευκτων ιατρικών προβλημάτων.

Η ποιότητα αλλά και ο όγκος των επιστημονικών δεδομένων που συλλέχθηκαν θα είναι τα πρώτα τέτοιου είδους στη διεθνή βιβλιογραφία, με απώτερο σκοπό να μπορέσουν να βοηθήσουν και άλλουςαθλητές,αλλά και να προασπίσουντηνυγείαανθρώπων σε μελλοντικέςαποστολές ή ακόμα και κατά τη διάρκειαπαραμονής ή εργασίαςσε ακραία και αντίστοιχα περιβάλλοντα ανά τον κόσμο.

 

 

Έμπρακτη στήριξη

Μέσω του project«ICE WATER FIRE», o Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος στήριξε έμπρακτα τον βρετανικό και διεθνώς αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό οργανισμό για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, OpwallTrust, με απώτερο σκοπό να διαδοθεί η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ανθρώπων προς τον πλανήτη, καθώς και η απαραίτητη γνώση για τη διατήρηση και προστασία των πηγών ενέργειας με στόχο την εξασφάλιση της ευημερίας και ευεξίας του ανθρώπινου είδους. ΟΓεώργιος-Ιωάννης Τσιάνοςείναι συνδεδεμένοs με την OpwallTrust ως γιατρός αποστολών στις περιβαλλοντικές τους εκστρατείες ανά τον κόσμο.

 

 

‘Είμαι συγκινημένος από την αγάπη και την ανταπόκριση του κόσμου. Ελπίζω η γενικότερη πορεία μου και οι ιδέες που πρεσβεύω να αποτελούν έστω μια σπίθα έμπνευσης για τους συνανθρώπους μου. Πιστεύω στο ομαδικό πνεύμα, και όπως αποδείχτηκε μέσα από αυτό μου το πρόσφατο εγχείρημα, όταν συμβαίνει, πολλαπλασιάζεται η χαρά και μοιράζεται ο πόνος. Ευχαριστώ θερμά και ειλικρινά για την πολύτιμη στήριξη και υποστήριξη!’

Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το project«ICEWATERFIRE»και τον Γεώργιο-Ιωάννη Τσιάνο, ακολουθείστε τον στην επίσημη σελίδα του στο Facebook: Georgios-IoannisTsianos.

 

 

 

 

Βιογραφικό

Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Θεσσαλία. Η μαθητική του πορεία άρχισε στην Ελλάδα, αλλά ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στo Pine Crest School στη Φλόριντα των Η.Π.Α. Σπούδασε Ανθρώπινη Φυσιολογία στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια των Η.Π.Α, και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες στο King’s College του Λονδίνου. Το διδακτορικό του τίτλο απέκτησε στη Σκοτία από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και εξειδικεύτηκε στην Ανθρώπινη Ιατρική Φυσιολογία στο υψόμετρο και το ψύχος έχοντας ολοκληρώσει ερευνητικό έργο στα βουνά της Σκοτίας, των ευρωπαϊκών Άλπεων και των Ιμαλαΐων στην Ασία. Επέστρεψε στην Ελλάδα με προορισμό το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου και ολοκλήρωσε σπουδές στην Ιατρική σχολή. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε σε νοσοκομεία παίδων και ενηλίκων στη Νότιο Αφρική και τις H.Π.A. Στη συνέχεια επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάστηκε στο Fort William στα Highlands της Σκοτίας, στο Εδιμβούργο, και στο Λίνκολν της Αγγλίας. Έχει εργαστεί στους τομείς της Γενικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Τραύματος, Επειγόντων Περιστατικών και Γενικής Ιατρικής. Απασχολείται δυναμικά και έχει πιστοποιηθεί στην Ταξιδιωτική Ιατρική και Ιατρική Αποστολών, ενώ παράλληλα με τα ιατρικά του καθήκοντα, διατηρεί το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του στον ερευνητικό τομέα.

???????Ξεκίνησε τον αθλητισμό από τον χώρο της κολύμβησης και διακρίθηκε στις πισίνες. Συμμετείχε με την εθνική ομάδα σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ παράλληλα υπήρξε πανελληνιονίκης, κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ και βαλκανιονίκης. Καθιερώθηκε στον χώρο της υπερμαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, ενώ είναι ο πρώτος Έλληνας που έλαβε ποτέ μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Η πρώτη του «βουτιά» στην ανοιχτή θάλασσα, ήταν στα παγωμένα νερά του Ειρηνικού ωκεανού, έξω από τις φυλακές του Αλκατράζ, στην Καλιφόρνια. Έχει λάβει μέρος σε διοργανώσεις ανά την υφήλιο διασχίζοντας λίμνες, ποτάμια, θάλασσες και ωκεανούς. Ορόσημο στην καριέρα του στη μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί ο διάπλους της Μάγχης, απόσταση 34χλμ από την Αγγλία στη Γαλλία, σε 9 ώρες και 20 λεπτά, η ταχύτερη ελληνική επίδοση ως σήμερα και ο καλύτερος χρόνος παγκοσμίως για το έτος 2000, επίδοση για την οποία τιμήθηκε με το βραβείο Rolex από την Κολυμβητική Ομοσπονδία της Μάγχηs. Στον χώρο της ορειβασίας είναι ένας από τους διακεκριμένους ορειβάτες στην Ελλάδα.

Η πρώτη του ορειβατική ανάβαση πραγματοποιήθηκε στην κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα, με συνέχεια το ηφαίστειο Fuji της Ιαπωνίας και ακολούθησε πλήθος άλλων, όπως τα Βραχώδη Όρη του Καναδά, οι ευρωπαϊκές Άλπεις στη Γαλλία και την Ιταλία, τα Ιμαλάια του Νεπάλ και του Θιβέτ, τα Όρη Άτλαντα του Μαρόκου, τα Highlands της Σκοτίας. Το έτος 2004, συμμετείχε στην ελληνική ορειβατική αποστολή “Hellas Everest 2004” ως επιστημονικός σύμβουλος, υπεύθυνος πρώτων βοηθειών και ορειβατικό μέλος. Κατόρθωσε και έγινε ο πρώτος Έλληνας αναβάτης της υψηλότερης κορυφής του κόσμου, Έβερεστ 8.848μέτρα, από την πλέον επικίνδυνη βόρεια διαδρομή του Θιβέτ, και σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Επιτροπή του 2004 ανέβηκε στην κορυφή, για πρώτη φορά στην ιστορία, η σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον Οκτώβριο του 2011, επιχείρησε ένα από τα πιο τολμηρά αθλητικά εγχειρήματα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα. Κολύμπησε ασταμάτητα από την Πελοπόννησο μέχρι τις ακτές των Χανίων στην Κρήτη και έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία, που κατόρθωσε να διασχίσει κολυμπώντας το ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος. Τα 101 χιλιόμετρα που διήνυσε είναι απόσταση που αποτελεί την καλύτερη ελληνική χιλιομετρική επίδοση στη μαραθώνια κολύμβηση, ενώ ελάχιστοι κολυμβητές ανά τον κόσμο έχουν επιτύχει κάτι ανάλογο. Μέσω του διάπλου του Αιγαίου πελάγους και με γνώμονα την ιατρική του ιδιότητα, στήριξε έμπρακτα το φιλανθρωπικό έργο του χανιώτικου εθελοντικού συλλόγου για νεοπλασματικές ασθένειες, «Ορίζοντας».

Toν Απρίλιο του 2015 ολοκληρώνει με επιτυχία τον Marathon des Sables. O Μαραθώνιος des Sables λαμβάνει χώρα στην έρημο Σαχάρα και έχει χαρακτηριστεί από το Discovery Channel ώs o πιο δύσκολος αγώναs δρόμου στη γη. Είναι ένας αγώνας διάρκειας 6 ημερών, 250 χιλιομέτρων, όπου ο συμμετέχων είναι αυτοσυντηρούμενος, καθώς πρέπει να κουβαλήσει -χωρίς υποστήριξη ή εξωτερική βοήθεια- όλο τον εξοπλισμό και την τροφή του από την αρχή μέχρι το τέλος. Μέσω του Marathon des Sables, στήριξε έμπρακτα τον βρετανικό και διεθνώς αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό οργανισμό για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, Opwall Trust, με τον οποίο είναι συνδεδεμένοs ως γιατρός αποστολών στις περιβαλλοντικές τους εκστρατείες ανά τον κόσμο.

Με την επιτυχή έκβαση του Marathon de Sables, την ανάβαση στο όρος Έβερεστ και την κολυμβητική διάσχιση του στενού της Μάγχης, ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει ολοκληρώσει τρεις από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις του κόσμου, κάτω από πολύ διαφορετικές, ακραίες και επικίνδυνες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή