Τα σπίτια σας δεν θα τα πάρουν οι κομμουνιστές, τους πρόλαβαν οι καπιταλιστές Reviewed by Momizat on . Ένα από τα πιο γνωστά κλισέ με το οποίο μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων είναι πως «οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια». Βέβαια, οι κομμουνιστές δεν πήραν ποτέ τα Ένα από τα πιο γνωστά κλισέ με το οποίο μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων είναι πως «οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια». Βέβαια, οι κομμουνιστές δεν πήραν ποτέ τα Rating: 0

Τα σπίτια σας δεν θα τα πάρουν οι κομμουνιστές, τους πρόλαβαν οι καπιταλιστές

Τα σπίτια σας δεν θα τα πάρουν οι κομμουνιστές, τους πρόλαβαν οι καπιταλιστές

Ένα από τα πιο γνωστά κλισέ με το οποίο μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων είναι πως «οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια».

Βέβαια, οι κομμουνιστές δεν πήραν ποτέ τα σπίτια από κανέναν αλλά αυτό μικρή σημασία έχει στην αποβλακωμένη Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με αντιεμβολιαστές, μακεδονομάχους , πούλιες, αυγερινούς, παναγίτσες, ρουβάδες, κουβάδες, φελλούς, πολλή γλίτσα και τεράστια παγιωμένη ηλιθιότητα, οπότε πολλοί Έλληνες πίστευαν πως θα τους πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές.

Και τώρα;

Οι Έλληνες φοβόντουσαν μην έρθουν οι κομμουνιστές και τους πάρουν τα σπίτια.

Και τελικά, τα σπίτια τους τα παίρνουν οι καπιταλιστές.

Το ακόμα καλύτερο είναι πως οι καπιταλιστές δεν παίρνουν μόνο τα σπίτια αλλά όλη την Ελλάδα.

Σχόλια (4)

 • Δικαιόπολης

  Οι στατιστικές δείχνουν πως το μεγαλύτερο πρόγραμμα παροχής στέγης προς τους πολίτες στην παγκόσμια ιστορία έγινε στις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.
  Συνεπώς οι κομμουνιστές δεν έπαιρναν αλλά δίναν σπίτια.
  Τα προβλήματα τους ως κοινωνικό εποικοδόμημα ήταν αλλού και για αυτό κατέρρευσαν ως χάρτινος πύργος.

  Δικαιόπολης

  Απάντηση
 • Nikos

  Δεν πήραν τα σπίτια, διότι έχασαν στον εμφύλιο πόλεμο.
  Αλλιώς θα είχαμε γίνει Αλβανία, με μπριγκάντες, κολλεκτίβες και φτώχεια…

  Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  Αγαπητέ Νίκο δεν είναι θέμα εμφυλίου, αλλά μοιρασιάς των μικρών χωρών από τους ηγέτες των μεγάλων. Δυστυχώς εμείς, που τα στρατευμένα παιδιά του Λαού μας της γενιάς του 1940 δώσαμε την πρώτη νίκη στους συμμάχους χτυπώντας το φασισμό στα βουνά της Αλβανίας, αλλά αντί τιμών και άλλων οι φίλοι και σύμμαχοι μας Άγγλοι μας φέρθηκαν ως κατακτητές.
  Αναζήτησε και μελέτησε καλύτερα την ιστορία, κάνει καλό.
  Η Αλβανία που αναφέρεις ήταν μια ακρότητα, αν δεις την Τσεχοσλοβακία ή την ίδια τη Σοβιετική Ένωση τουλάχιστον στον τομέα της στέγασης, και των λοιπών κοινωνικών παροχών ήταν ασύγκριτα καλύτερες από κάθε άλλη καπιταλιστική χώρα. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Σου επαναλαμβάνω πως το πρόβλημα τους ήταν αλλού.

  Δικαιόπολης

  Απάντηση
  • Nikos

   H Ελλάδα ως μη βιομηχανική χώρα τη μοίρα της Αλβανίας θα είχε. Κ ο Στάλιν άφηνε τα Βαλκανικά Κομμουνιστικά καθεστώτα να παρατείνουν τον Εμφύλιο για τη δική του προέλαση σε άλλα μέτωπα, ενώ ο Τίτο φρόντιζε να μην ασχοληθούν μαζί του οι Σύμμαχοι.Αν η μελέτη της ιστορίας σας κάνει να λέτε για οφειλές των Άγγλων τότε λάθος κάνετε. Τα κράτη έχουν συμφέροντα κ όχι φίλους. Τέτοια νόμιζαν κ οι εμφυλιακές ηγεσίες κ κατέστρεψαν την Ελλάδα.

   Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή