"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Τα Τρίκαλα ΕΙΝΑΙ η πόλη του ποδηλάτου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ποδηλατική «κατάληψη» σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα! Εκατοντάδες ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι, κάθε ηλικίας, από 4 έως 82 ετών, με αγωνιστικά, καθημερινά, ματρακάδες, με ή χωρίς εξοπλισμό, με δύο ή… τέσσερις ρόδες, με κέφι, με χαρά, με ζωντάνια, με ρυθμό, κινήθηκαν σε μια αξέχαστη πενταπλή ποδηλατοβόλτα στην πόλη των Τρικάλων. Εκεί όπου κατέληξαν και συνενώθηκαν, πάνω από 150 ποδηλάτες από τα χωριά Μ. Καλύβια, Μεγαλοχώρι, Κεφαλόβρυσο, Κρηνίτσα και όλοι μαζί ξεχύθηκαν σε μια πανέμορφη διαδρομή. Τέτοια, που ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν.
Η διαδρομή ήταν: Αφετηρία Δημαρχείο – Καποδιστρίου – Κοραή – Καλαμάτας – Βούλγαρη – Μετεώρων – Ευριπίδη – Ασκληπιού – Φλεγίου – Θήρας – Καρδίτσης – Λέσβου – ΣΤΑΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙ – γέφυρα νοσοκομείου – Εθνικής Αντιστάσεως – Πεζογέφυρα Αγ. Κωνσταντίνου – Ποδηλατόδρομος χώρου Όπισθεν Φυλακών – Όθωνος – Ασκληπιού – Δημαρχείο Τερματισμός. Σήμερα Κυριακή όμως, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης και σε συνδυασμό με τις άλλες δράσεις που ολοκληρώνονται αύριο, αποδείχτηκε ότι η πρωτοβουλία της νέας δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε δοκιμαστικό κλείσιμο οδών και να δώσει έμφαση στο ποδήλατο, ως ένα από τα μέσα για τη βιώσιμη μετακίνηση, μπορεί να αποτελέσει αιχμή για περαιτέρω ενέργειες για μια πιο όμορφη, πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη πόλη. Οι δεκάδες μικροί τρικαλινοί, που κυκλοφόρησαν ελεύθερα, με τη σημαντικότατη συμβολή της ΑΔ Τρικάλων, οι κερδισμένοι της κλήρωσης των ποδηλάτων, οι μετέχοντες με δρώμενο με μουσική και απαγγελία, πριν την έναρξη της ποδηλατάδας (από αποφοιτήσαντες μαθητές του 2ου και 3ου Γυμνασίου Τρικάλων), ήταν μέρος μιας γιορτινής ημέρας για τον Δήμο μας. Μιας ημέρας που πρέπει και μπορεί να αποτελέσει, πλέον, στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Αυτό επισήμανε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στον σύντομο χαιρετισμό του, αυτό φάνηκε και από τη γενικότερη συμμετοχή και αποδοχή των δράσεων για το ποδήλατο.
Οι δράσεις για τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
• 10.00 – Ζωγραφική στην είσοδο του Δημαρχείου από μαθητές περιβαλλοντικών ομάδων Γυμνασίων της πόλης μας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τους δικούς τους προβληματισμούς. Κατόπιν τα παιδιά, απευθυνόμενα στους πολίτες θα διεξάγουν μια έρευνα (συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο), σχετικά με τους τρόπους και τα προβλήματα κινητικότητας στην πόλη μας. Παράλληλα, θα μεταφέρουν σε πανό και μπαλόνια τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες.
• 21.00 – Προβολή ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων στο υπαίθριο θέατρο στο χώρο ανάπλασης των παλαιών φυλακών.
• Δωρεάν δρομολόγια για τους πολίτες, προσφορά του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων για την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».
7:05 Τρίκαλα -Μεγ. Καλύβια
7:20 Μεγ. Καλύβια -Τρίκαλα
14:00 Τρίκαλα -Μεγ. Καλύβια 7:10 Τρίκαλα -Κρηνίτσα
7:20 Κρηνίτσα – Τρίκαλαpodil podil1 podil3 podil4 podil5 podil6 podil7 podil8 podil9 podil10 podil11 podil12 podil13 podil14 podil15 podil16 podil17 podil18 podil19 podil20 podil21 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
14:20 Τρίκαλα -Κρηνίτσα
7:05 Τρίκαλα -Μεγαλοχώρι
7:20 Μεγαλοχώρι -Τρίκαλα
15:05 Τρίκαλα – Μεγαλοχώρι 7:00 Τρίκαλα -Μεγ. Κεφαλόβρυσο
7:10 Μεγ. Κεφαλόβρυσο -Τρίκαλα
14:30 Τρίκαλα – Μεγ. Κεφαλόβρυσο
7:00 Τρίκαλα -Πύργος
7:05 Πύργος -Τρίκαλα
7:10 Κηπάκι Καλαμπάκας – Τρίκαλα
15:00 Τρίκαλα – Πύργος
Επίσης, ολοκληρώνονται οι ενημερώσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό και το απόγευμα από 18.00 έως 20.00.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης