Τα Τρίκαλα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου τιμούν τον Πολιούχο Άγιο Βησσαρίωνα Reviewed by Momizat on . Αφίχθηκε στα Τρίκαλα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να προστή των εορταστικών λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη Εορ Αφίχθηκε στα Τρίκαλα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να προστή των εορταστικών λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη Εορ Rating: 0

Τα Τρίκαλα παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου τιμούν τον Πολιούχο Άγιο Βησσαρίωνα

trikala_ieronimos-2

Αφίχθηκε στα Τρίκαλα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να προστή των εορταστικών λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη Εορτή του προστάτου και Πολιούχου Τρικάλων Αγίου Βησσαρίωνος.
trikala_ieronimos-3
Προ του Εσπερινού έγινε στο Επισκοπείο η επίσημη υποδοχή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των συνοδιτών του, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη, Πρωτοσυγκέλλου του και του Αρχιδιακόνου π. Ιωάννου Μπούτση, από τον οικείο Ιεράρχη Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο τους επιτελείς της Μητροπόλεως και τους προσκληθέντες για την πανήγυρη Αγίους Αρχιερείς.
trikala_ieronimos-4
Το απόγευμα του Σαββάτου ο Μακαριώτατος υπεδέχθη την εκ της Ιεράς Μονής Δουσίκου προερχομένη Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος, που μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Πούτος, στα προπύλαια του Ναού, ενώ ακολούθως εχοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό που επακολούθησε συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, Λαρίσης κ. Ιγνάτιο, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, Καρθαγένης κ. Αλέξιο, Σύρου κ. Δωρόθεο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο και Μεγάρων κ. Κωνσταντίνο. Συμμετείχε σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως ως και οι παρεπιδημούντες κληρικοί και οι συνοδοί των Αγίων Αρχιερέων.
trikala_ieronimos-20
trikala_ieronimos-5trikala_ieronimos-6trikala_ieronimos-8trikala_ieronimos-15trikala_ieronimos-16

Αφήστε το σχόλιο σας