"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Τα Τρίκαλα τίμησαν την μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με κάθε Mοναστηριακή Κατάνυξη και Mεγαλοπρέπεια επερατώθη  και φέτος η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής του  Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό του Προδρόμου Τρικάλων.

Το εσπέρας της 28ης Αυγούστου  κατά την ακολουθία του μεθεόρτιου Εσπερινού, Χοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών κ.κ Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και με την παρουσία πολλών προσκυνητών που επισκέφτηκαν  την Ιερά Μονή  για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου .

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού στο προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η τέλεση της Αρτοκλασίας, καθώς και μία μεγάλη έκπληξη που επιφύλασσε ο κ. Χρυσόστομος προς τον εφημέριο του χωριού πατέρα Νικόλαο Αργυρό.

Ο Σεβασμιότατος δημιούργησε μια νέα Μητροπολιτική Περιφέρεια για την Ιερά Μητρόπολη και ανακήρυξε τον π. Νικόλαο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Προδρόμου, όπως θα ονομάζεται και θα αποτελείται από τα εξής χωριά: Πρόδρομος, Γενέσι, Γοργογύρι, Ξυλοπάροικο, Βαλτινό, Δενδροχώρι και Φιλυρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρευρέθη και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, καθώς και αρκετοί ακόμη τοπικοί άρχοντες της περιοχής.

Τέλος ο κ Χρυσόστομος μοίρασε ο ίδιος την αρτοκλασία στους προσκυνητές, ώστε να δεχτούν διπλή ευλογία, τόσο από την Ιερά Εικόνα του Αγίου που χρονολογείται από το 1796, όσο και από την χείρα του  σεπτού μας Ποιμενάρχη.

Την κυριώνυμον ημέρα πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης