Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Άγιο Διονύσιο Reviewed by Momizat on . Με κάθε μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη συγκίνηση τα Τρίκαλα τίμησαν την μνήμη του Αγίου της Αγάπης και της Συγχωρήσεως, Αγίου Διονυσίου του Νέου στο χωριό Καρυές Τ Με κάθε μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη συγκίνηση τα Τρίκαλα τίμησαν την μνήμη του Αγίου της Αγάπης και της Συγχωρήσεως, Αγίου Διονυσίου του Νέου στο χωριό Καρυές Τ Rating: 0

Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Άγιο Διονύσιο

Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Άγιο Διονύσιο

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη συγκίνηση τα Τρίκαλα τίμησαν την μνήμη του Αγίου της Αγάπης και της Συγχωρήσεως, Αγίου Διονυσίου του Νέου στο χωριό Καρυές Τρικάλων.

Φωτογραφία της Sofia Kassopoulou.

Την Παρασκευή το απόγευμα, στην είσοδο του χωριού, κλήρος και λαός, με επικεφαλή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομο, υποδέχτηκαν την Ιερα Εικόνα και την Ιερά Εμβάδα του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του Θαυματουργού από την Νήσο της Ζακύνθου.

Την Ιερά Εικόνα και την Ιερά Εμβάδα του Αγίου, συνόδευσε και εκόμισε ο Ζακυνθινός Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών π. Χρύσανθος Κλάδης, ο οποίος την παρέδωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Φωτογραφία της Sofia Kassopoulou.

Ακολούθως, σχηματίστηκε Ιερά Λιτανεία προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Καρυών, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος καθ` όλη την διάρκεια της Λιτανείας, ευλογούσε με την Ιερά Εμβάδα τουςτου Αγίου το χριστεπώνυμο πλήθος.

Φωτογραφία της Sofia Kassopoulou.

 

Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος, ευχαρίστησε θερμά τον εφημέριο του Ναού π. Χρύσανθο Κλάδη, για την εξαίρετη πρωτοβουλία που είχε για την έλευση της Ιεράς Εικόνας και της Ιεράς Εμβάδας στα Τρίκαλα, τα οποία θα λιτανεύονται όπως ανέφερε, από εδώ και στο εξής κάθε χρόνο στις 24 Αυγούστου.

Τους θαυμάσιους ύμνους του Αγίου απέδωσαν ο Άρχων πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Θεόδωρος Βασιλικός και ο κ. Ευάγγελος Γκίκας.

Φωτογραφία της Sofia Kassopoulou.

Φωτογραφία της Sofia Kassopoulou.

 

Σχόλια (2)

 • Ιρανισταν

  Λιτανεια χωρίς τον Κώστα Πατέρα δεν γίνεται!
  Σε όλα τα πλάνα μέσα.
  Τον αγαπάει φαίνεται ο φακός,
  γιατί ο …λαός.. .έχει καλύτερη κρίση.

  Απάντηση
 • Ριμέικ

  Κι ύστερα λένε πώς δεν έχουμε στα Τρίκαλα ένα…νέο Χριστοδουλο !
  Σα να διακρινω …ποιος μπορεί να παίξει το ρόλο του …Θεοκλητου !

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή