"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Τα Τρίκαλα των παιδιών, τα Τρίκαλα της βιώσιμης κινητικότητας!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πόλη που μπορεί να αναπτύξει ελεύθερους χώρους για τα παιδιά, για τις δραστηριότητές τους, για τον ελεύθερο χρόνο και την ορθή κοινωνικοποίησή τους, αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί. Στο πλαίσιο της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο (τελευταία ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας), ο Δήμος Τρικκαίων απελευθέρωσε ένα τμήμα πολύβοου δρόμου (τμήματα των οδών Κανούτα και Οθωνος), διέκοψε την κυκλοφορία και με τα παιδιά μαζί, μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης, δημιούργησε την πιο όμορφη ατμόσφαιρα.

skaki
Και σκάκι και ζωγραφική και παλιά ποδήλατα και σχοινάκι και κότσια και «μήλα» και κουτσό και «λαστιχάκι»…. αλλά και αναρρίχηση στις όχθες του Ληθαίου από τον ΣΟΧΤ…


Όλα όσα αφορούν στα παιδιά, δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, δραστηριότητες που λείπουν, ακόμη και σε μια επαρχιακή πόλη, όπως τα Τρίκαλα… ξαναζωντάνεψαν. Δεκάδες παιδικές φωνές, αλλά και συμπολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, αναμεμειγμένοι με ποδηλάτες και περιαστικούς, δημιούργησαν μια παιδική χαρά στην άσφαλτο, μια παιδική χαρά που αναπαριστούσε, πώς οι πόλεις μας – όπως τα Τρίκαλα – μπορούν να δημιουργούν χώρους για τον κάθε πολίτη, δίπλα από τον όμορφο Ληθαίο.
Οι δράσεις συνεχίζονται το απόγευμα, με εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία που θα εγκαινιάσουν το ρολόι αντίστροφης μέτρησης για τον 6ο Μύλο των Ξωτικών. Και η μεγάλη γιορτή ολοκληρώνεται μετά τις 8 το απόγευμα, με river party, στην κεντρική γέφυρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης