Τα τσιφλίκια του νομού Τρικάλων και η στάση της τοπικής πολιτικής εξουσίας Reviewed by Momizat on . "Διακατεχόμενα κτήματα", “ιδιωτικά δάση”, “φιρμάνια”, "χοτζέτια", “ταπία”, “τσιφλίκια”, τίτλοι επί τίτλων και έλλειψη πολιτικής βούλησης. Σκηνικό αδιανόητο "Διακατεχόμενα κτήματα", “ιδιωτικά δάση”, “φιρμάνια”, "χοτζέτια", “ταπία”, “τσιφλίκια”, τίτλοι επί τίτλων και έλλειψη πολιτικής βούλησης. Σκηνικό αδιανόητο Rating: 0

Τα τσιφλίκια του νομού Τρικάλων και η στάση της τοπικής πολιτικής εξουσίας

Τα τσιφλίκια του νομού Τρικάλων και η στάση της τοπικής πολιτικής εξουσίας

“Διακατεχόμενα κτήματα”, “ιδιωτικά δάση”, “φιρμάνια”, “χοτζέτια”, “ταπία”, “τσιφλίκια”, τίτλοι επί τίτλων και έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Σκηνικό αδιανόητο αυτό που επικρατεί στο Νομό Τρικάλων με τα λεγόμενα τσιφλίκια των ιδιωτών στα οποία αν προσθέσουμε και τα μοναστηριακά, μιλάμε για χιλιάδες στρέμματα .

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο από την Περιφέρεια , τους βουλευτές , τους πολιτευτές και τους δημάρχους είναι ως “πότε θα παραμένουν αμέτοχοι και αδιάφοροι”;

Φτάνει πια με τον προσφιλή «ρόλο» του «Ποντίου Πιλάτου», τον οποίο υποδύεται διαχρονικά η πολιτική εξουσία αυτού του τόπου.

Δεν μπορεί να παραμένουν πόντιοι πιλάτοι με χαζοχαρούμενες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Το θέμα της διεκδίκησης δασών από ιδιώτες αποτελεί μια παράμετρο, που έχει απομείνει από το τεράστιο πρόβλημα των «τσιφλικιών», που ταλάνισαν την Ελλάδα, και ιδιαίτερα την Θεσσαλία.

Στο νομό Τρικάλων η Εκκλησία διαθέτει 41.110 στρέμματα δάσους, 23.850 στρέμματα δασικών εκτάσεων και 22.840 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή