"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.5 C
Trikala

Τα τυπικά απομένουν για τη σύσταση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Νομού Τρικάλων με επίκεντρο τα Μετέωρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο επιμελητήριο Τρικάλων  πραγματοποιήθηκε  η πρώτη άτυπη ουσιαστικά συνάντηση των μελών που θα απαρτίσουν τον είναι φορέας τουρισμού Νομού Τρικάλων στον οποίο συμμετέχουν οι τέσσερις Δήμοι του Νομού μας (Τρικκαίων – Καλαμπάκας – Πύλης και Φαρκαδόνας), η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλωνκαθώς και το Επιμελητήριο.

 Η συνάντηση έγινε μέσα σε άριστο κλίμα και υπήρξε σύμπνοια και ταύτιση απόψεων προς την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

 1_F18597

Το σχέδιο της σύμβασης έχει σταλεί από την Περιφέρεια στο τμήμα ελέγχου δημοσιών συμβάσεων και έχουν γίνει ήδη ορισμένες αλλαγές.

 Θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς (εμπορικούς συλλόγους, ενώσεις ξενοδόχων κ.α), ενώ θα γίνει έρευνα για να εντοπιστεί ένα τουρισμολόγος (ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές)  οποίος θα τρέξει το σχέδιο.

 Ο συγκεκριμένος φορέας τουρισμού, συστήνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα  σε επίπεδο Νομών, ενώ μια αντίστοιχη προσπάθεια έχει ξεκινήσει και στη Ρόδο.

Στόχος  της προσπάθειας αυτής είναι, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν  το τουριστικό προϊόν του Νομού και με σημαία τα Μετέωρα, έτσι ώστε να προβληθεί και να προωθηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Σημειώνουμε πως στον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Νομού Τρικάλων συμμετέχουν  με κεφάλαιο 35.000 ευρώ η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με 15.000 ευρώ οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης,  με 10.000 ευρώ ο Δήμος Φαρκαδόνας και με 20.000 το Επιμελητήριο Τρικάλων. Η δράση του θα ξεκινήσει από τις Αρχές Ιουνίου αφού η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί έως 31 Μαΐου.

3_F18630

Τον φορέα θα διοικεί πενταμελές διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα λαμβάνει αποφάσεις και θα υπογράφει, ενώ θα γίνει και διεύρυνση του με την συμμέτοχη εκπροσώπων των φορέων. Ήδη τις προσεχείς ημέρες ένας υπάλληλος από την ΠΕ Τρικάλων,  ένας από Δήμο Τρικκαίων κι ένας από το Επιμελητήριο, θα βρίσκονται στα γραφεία του Επιμελητηρίου και θα απαρτίζουν την αρχική ομάδα εργασίας του νέου Φορέα.

 

meteora 1

 Για την ώρα στον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού θα μετάσχουν ως εξής οι:

 ΠΕ Τρικάλων: Μιχαλάκης – Μπουτίνας

Επιμελητήριο Τρικαλων: Γιαγιάκος – Τσιόλας

Δήμος Τρικκαίων: Παπαστεργίου – Κυρίτσης

Δήμος Καλαμπάκας: Σινάνης – Ραντος

Δήμος Πύλης: Μαράβας – Κρούπης

Δήμος Φαρκαδόνας: Μεριβάκης – Κοσμάς

 

 

meteora 1

Το δελτίο ενημέρωσης στη σύσκεψη για τον Ενιαίο Τουριστικό Φορέα Τρικάλων

Σύσκεψη για τον Ενιαίο Τουριστικό Φορέα Τρικάλων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων, στην οποία συμμετείχαν  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και εκπρόσωποι του Δ.Σ., οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι από τους δήμους Τρικάλων, Καλαμπάκας και Πύλης, αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μεταξύ άλλων, οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που πρέπει να γίνουν στον Ενιαίο Τουριστικό Φορέα για την στελέχωσή του ώστε να υπάρξει άμεση δράση. Επίσης, αποφασίστηκε από κοινού, έως τις 20 Μαΐου, να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, για την επιλογή ενός τουρισμολόγου ο οποίος και θα δημιουργήσει το πλάνο δράσης του Φορέα και θα χαράξει μια ενιαία στρατηγική, με μοναδικό κοινό σκοπό την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και την αύξηση των τουριστών στο Νομό Τρικάλων.

meteora24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης