"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Τα Φωτοβολταϊκά του Διαλεκτού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Διαλεκτό επανήλθε δυναμικά τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τα φωτοβολταϊκά της ΔΕΥΑΤ.

Με αίτηση του Τοπικού Συμβουλίου του που πρωτοκολλήθηκε την Πέμπτη 1/7 ζητεί από τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Τρικκαίων να συζητηθεί το θέμα άμεσα και μάλιστα ΠΡΟ Ημερήσιας Διάταξηςσε ένα ζωντανό Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρουσία των κατοίκων του Διαλεκτού που θα τους επιτραπεί να τοποθετηθούν και να εκθέσουν τις απόψεις τους και το χωριό να απεμπλακεί επιτέλους απ’ αυτή την ιστορία καταστροφής της κτηνοτροφίας, της γης και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ολόκληρη η αίτηση έχει ως εξής:

«Στους κ.κ.α) Δήμαρχο Τρικκαίων

β) Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Τρικκαίων

ΑΙΤΗΣΗ

Του Τοπικού Συμβουλίου της Τ.Κ. Διαλεκτού

Κύριε Δήμαρχε!

Κυρία Πρόεδρε του Δ.Σ. Δήμου Τρικκαίων!

Σας είναι γνωστό ότι:

à Το Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ.ΔιαλεκτούΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΚΑΤΑτης δωρεάν παραχώρησης στη ΔΕΥΑΤ δημοτικής έκτασης με σκοπό την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 5.500 Κ(μειοψήφισαν οι τοπικοί σύμβουλοι Κων. Τζιατζιάς και Χρ. Καλαντζής –Αριθμ. 1/2021 απόφαση).

à Το Τοπικό Συμβούλιο μαςΟΜΟΦΩΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕότι η προς παραχώρηση έκταση των 160 στρεμμάτωνείναι απαραίτητηγια τις ανάγκες της τοπικής κτηνοτροφίας.

àΣτη συλλογή υπογραφών κατάτης παραχώρησής της ως άνω έκτασης, που αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης πεδινής δημοτικής έκτασης 1.160 στρεμμάτων πλησίον της Κοινότητάς μας,η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού μας τάχτηκε κατά.

à Οι ΔΕΥΑ με τον ιδρυτικό τους νόμο (Ν.1069/1980) είναι ν.π. ιδιωτικού δικαίου, διέπονται από τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας καιλειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Ανά πάσα στιγμή μπορεί ένα μέρος τους να ιδιωτικοποιηθεί και μαζί και το δικό μας λειβάδι – περιφέρεια (160 στρέμματα – ίσως και ολόκληρο αργότερα) και προοπτικά να δοθούν στο σύνολό τους σε ιδιώτες – επενδυτές. Η αίσθηση είναι ότι ο Δήμαρχος Τρικκαίων προς τα εκεί το πάει για όλες τις ΔΕΥΑ!! Άλλωστε οι γνωστές ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του – που ο ίδιος δεν τις κρύβει – δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία.Εμείς ως Διαλεκτό δεν θα θέλαμε επ’ ουδενί να γίνουμε το κακό παράδειγμα, το αρνητικό σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα.

à Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι, ενώ στην υπ’ αριθμ. 3/2021 απόφασή σας κάνετε συχνές αναφορές στην παραπάνω υπ’ αριθμ. 1/2021 απόφασή μας,ωστόσο πουθενά δεν αναφέρετε ότι αυτή γνωμοδοτεί ΑΡΝΗΤΙΚΑ!! Τόση δημοκρατία και τόση νομιμότητα!

àΟι δύο Λαϊκές Συνελεύσεις, που έγιναν στην πλατεία του Διαλεκτού, με την παρουσία συγχωριανών μας και εκπροσώπων του Δήμου Τρικκαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των ΜΜΕ, έβαλαν «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» καιανέδειξαν το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις. Ως ζήτημα προστασίας των δημόσιων – δημοτικών εκτάσεων απ’ την αδηφαγία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, προστασίας του πρωτογενούς τομέα (κτηνοτροφίας – γεωργίας), προστασίας του περιβάλλοντος και της φύσης, διαφύλαξης των κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό, σεβασμού της δημοκρατίας που δίνει τον πρώτο λόγο στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, δημιουργία εθνικού χωροταξικού σχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και όχι να τις επικαλείται ο κάθε τυχάρπαστος.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ

Κύριε Δήμαρχε!

Κυρία Πρόεδρε!

Επειδή το ζήτημα του Διαλεκτού είναι απ’ τα σοβαρότερα και τα πλέον επείγοντα, αιτούμεθα να τεθεί για συζήτηση προΗμερήσιας Διάταξης της προσεχούς Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 1 Ιουλίου.

Με τιμή

Το Τ.Σ. Διαλεκτού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης