Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα …του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Momizat on . Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει μία αλήθεια, ότι δε θα «κάνει ριζικές ανατροπές στην οικονομία», για να μας φλομώσει , ταυτόχρονα , με ένα μεγάλο ψέμα, ότι «μπορεί να εξασφαλίσει Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει μία αλήθεια, ότι δε θα «κάνει ριζικές ανατροπές στην οικονομία», για να μας φλομώσει , ταυτόχρονα , με ένα μεγάλο ψέμα, ότι «μπορεί να εξασφαλίσει Rating: 0

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα …του ΣΥΡΙΖΑ

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα …του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει μία αλήθεια, ότι δε θα «κάνει ριζικές ανατροπές στην οικονομία», για να μας φλομώσει , ταυτόχρονα , με ένα μεγάλο ψέμα, ότι «μπορεί να εξασφαλίσει κάποια δικαιώματα». Με δικά τους λόγια τα λένε κάπως έτσι:

 

«Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την Ευρωζώνη (…) Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά. (…) Η δανειακή σύμβαση θα γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης».

– Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία στο Ινστιτούτο Brookings

 

«Μόλις το 5% του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επαχθές. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων. Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία να αμφισβητηθεί».

– Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 

«Ο βασικός στόχος λοιπόν είναι να υπάρχει δημοσιονομική σταθεροποίηση. Δηλαδή να μην έχουμε ελλείμματα, αντίθετα να έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό τον στόχο τον αποδεχόμαστε».

– Γ. Μηλιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται και από τις θέσεις του, έχει άλλες προτεραιότητες. Γι’ αυτό είναι μεγάλο ψέμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί “να εξασφαλίσει κάποια δικαιώματα”. Αναγνωρίζουν το χρέος όπως όλα τα κόμματα (εκτός του ΚΚΕ) και καλεί τον λαό να το πληρώσει. Ταυτίζεται με την άποψη του ΔΝΤ για κούρεμα του ελληνικού χρέους, κάτι που έχει γίνει ήδη μία φορά και όχι μόνο δεν “εξασφάλισε κάποια δικαιώματα” αλλά έφερε μέτρα-κόλαση ιδιαιτέρα για τη νεολαία.

 

Λένε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι δοκιμασμένος, και μάλιστα δεκάδες φορές. Έχει διοικήσει σε τοπικό επίπεδο και δεν έχει εξασφαλίσει κανένα δικαίωμα, αλλά αντιθέτως έχει εφαρμόσει αντιλαϊκά μέτρα. Σε δήμους που διοίκησε ως δημοτική αρχή εφάρμοσε χρόνια πριν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, με τα οποία καταστρατηγούνταν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Πρόσφατα στον Δήμο Σαρωνικού Αττικής όπου πλειοψηφεί, ο ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου. Παντού εφαρμόζει ή συμφωνεί με τα άθλια προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των νέων, με συμβάσεις λίγων μηνών και μισθούς πείνας χωρίς ασφάλιση. Σε σωματεία που πλειοψηφεί ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μειώσεις μισθών, ακόμα και 2 φορές μέσα σε λίγα χρόνια, όπως στους ναυτιλιακούς υπαλλήλους.

Λέει συνειδητά ψέματα ότι «μπορεί να εξασφαλίσει κάποια δικαιώματα» αφού όπου σταθεί και όπου βρεθεί υμνεί την υγιή επιχειρηματικότητα. Προτείνει την παραγωγική ανασυγκρότηση, δηλαδή την καπιταλιστική ανάπτυξη. Βέβαια η ανάπτυξη του καπιταλισμού, σημαίνει μονάχα ανάπτυξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών, και ούτε κατά διάνοια την καλυτέρευση της ζωής του κόσμου. Δε σημαίνει θέσεις εργασίας και ευημερία για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, αλλά όσο γίνεται μεγαλύτερο αλυσόδεμα στην φτώχεια, τσάκισμα του λαού και της νεολαίας, θυσίες απανωτές για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις κλασσικές θέσεις που είχε πάντα κάθε κόμμα όταν διεκδικούσε να βγει κυβέρνηση. “Κοινωνική πολιτική” δηλαδή πάνω στην εξαθλίωση του λαού και της νεολαίας για να κερδίσει ψήφους. Τάζει ένα πιάτο φαΐ στα τέσσερα και μάλιστα όταν και αν το επιτρέψει η οικονομία! Βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες του κεφαλαίου, και εάν και εφόσον αυτές ικανοποιούνται, τότε ίσως και να πετάξει και κανένα ψίχουλο… Τι διαφορετικό δηλαδή θα κάνει μία κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ; Στην Παιδεία τι μπορεί να εξασφαλίσει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τη στρατηγική της ΕΕ, αποδέχεται την επιχειρηματική δράση στην Παιδεία, δέχεται δηλαδή να είναι πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες;

Κανένας δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάποια δικαιώματα για τη ζωή μας με τα μονοπώλια άθικτα στην εξουσία και στην οικονομία. Σήμερα μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να εμποδίζουμε αντιλαϊκά μέτρα μόνο με ισχυρή λαϊκή συμμαχία, με κίνημα αμφισβήτησης του καπιταλιστικού συστήματος και κατεύθυνση αποδέσμευσης από την ΕΕ. Με γραμμή ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, για την εργατική-λαϊκή εξουσία.

 

Γι’ αυτό χρειάζεται πανίσχυρο ΚΚΕ στις κάλπες, στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές!

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

Αφήστε το σχόλιο σας